MLEASING - MBANK zwrot dotacji - minęło 15 mcy i wciąż nic

sneer23

Nowy na Forum
heh po 3 reklamacji w mBanku i drugiej w boś podobnież wysłali pieniądze dla leasingodawcy, poprosiłem o daty korespondencji i jedyne działania sa w dniach gdy składam reklamację

LowMan

Nowy na Forum
W dniu dzisiejszym (27 maja 2025) otrzymałem w końcu przelew z mLeasingu na kwotę dofinansowania.
Umowa i odbiór auta były w grudniu 2023.
Reklamacja na kwotę odsetek ustawowych za opóźnienie już poszła.

dunek

Nowy na Forum
kto jeszcze ma sytuacje ze nie dostał dotacji bo mleasing nie złożył dokumentów do BOŚ w terminie?
Ja mam taką sytuację, że był złożony wniosek, monitorowałem z przedstawicielem mleasing kilkukrotnie na jakim jest etapie i czy zdarzą, a później boś skrócił termin składania wniosków no i klops - mleasing nie zdąrzył złożyć wniosku :D
Była reklamacja, druga, kolejna od kancelarii ale mleasing twierdzi że to nie ich wina!! i nic nie poradzą. Parametrów umowy nie można zmienić ( bez tej dotacji auta bym pewnie nie kupił, a na pewno nie z takimi parametrami finansowania). Generalnie mają w dupie i odsyłają do Skarbu Państwa bo skrócili termin.
Chętnie w grupie złożyłbym pozew - każdy ma do ugrania 30.000zł więc adwokaci też będą zadowoleni.
Prośba o kontakt.

arek92

Nowy na Forum
kto jeszcze ma sytuacje ze nie dostał dotacji bo mleasing nie złożył dokumentów do BOŚ w terminie?
Ja mam taką sytuację, że był złożony wniosek, monitorowałem z przedstawicielem mleasing kilkukrotnie na jakim jest etapie i czy zdarzą, a później boś skrócił termin składania wniosków no i klops - mleasing nie zdąrzył złożyć wniosku :D
Była reklamacja, druga, kolejna od kancelarii ale mleasing twierdzi że to nie ich wina!! i nic nie poradzą. Parametrów umowy nie można zmienić ( bez tej dotacji auta bym pewnie nie kupił, a na pewno nie z takimi parametrami finansowania). Generalnie mają w dupie i odsyłają do Skarbu Państwa bo skrócili termin.
Chętnie w grupie złożyłbym pozew - każdy ma do ugrania 30.000zł więc adwokaci też będą zadowoleni.
Prośba o kontakt.
Ja jestem świeżo po reklamacji, boś bank powiedział że nie dostał żadnego kwitu w mojej sprawie, odpowiedź z mLeasingu równo po 30 dniach, nie ich obowiązek i mam spadać. Oddadzą opłatę trasferową (te 300 zł, które od razu naliczali)
W moim przypadku:
Zakup koniec listopada 2023!,
Czerwiec napisali że nie było oświadczenia żony, dosłałem od razu wszystko poprawione, a w sierpniu wiemy jak było już wszyscy...