Model 3 - finansowanie 0%

Waldek

Nowy na Forum
A to finansowanie 0% działa też przy okresie leasingu 60 miesięcy? Czy to jest pewna informacja, że promocja kończy się z końcem czerwca i do wtedy trzeba odebrać samochód?

abes99

Posiadacz elektryka
A to finansowanie 0% działa też przy okresie leasingu 60 miesięcy?
Jak jakiś czas temu przeliczałem (i zakładając wykup 1%) to wychodziło na to, że tak.

Czy to jest pewna informacja, że promocja kończy się z końcem czerwca i do wtedy trzeba odebrać samochód?
Oficjalnie chyba nie została nigdzie potwierdzona. Może byś straszak sprzedawców, żeby wypchnąć jak najwięcej aut do końca kwartału. A że z Teslą nic nigdy nie wiadomo, to ciężko powiedzieć co będzie dalej (zostanie leasing 0%? obniżka ceny? inne promocje?)...

Sam rozważam, bo oferta fajna, ale bardziej celuję w koniec 2025 / początek 2026 więc się powstrzymuję przed kliknięciem ;) Czekam na przednią kamerkę i badylki od kierunkowskazów :D

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jak jakiś czas temu przeliczałem (i zakładając wykup 1%) to wychodziło na to, że tak.

Oficjalnie chyba nie została nigdzie potwierdzona. Może byś straszak sprzedawców, żeby wypchnąć jak najwięcej aut do końca kwartału. A że z Teslą nic nigdy nie wiadomo, to ciężko powiedzieć co będzie dalej (zostanie leasing 0%? obniżka ceny? inne promocje?)...

Sam rozważam, bo oferta fajna, ale bardziej celuję w koniec 2025 / początek 2026 więc się powstrzymuję przed kliknięciem ;) Czekam na przednią kamerkę i badylki od kierunkowskazów :D
Jak chwile pojeździsz bez dźwigni kierunków to potem wsiadając do klasyki {y}wydaje Ci się to zbędne, wręcz przeszkadza. Ja tak mam 🤩

abes99

Posiadacz elektryka
Jak chwile pojeździsz bez dźwigni kierunków to potem wsiadając do klasyki {y}wydaje Ci się to zbędne, wręcz przeszkadza. Ja tak mam 🤩
Tak przypuszczam, ale muszę mieć jakiś stoper w głowie, żeby nie kliknąć zamów ;)
TM3 nie do końca mi leży (promień skrętu, prześwit, sedan i ogólnie za duży na moje potrzeby), ale kusi relacją cena/możliwość, a TMY średnio podoba i już tak korzystnie nie wypada (zasięg / cena). Więc rozważam różne opcje, od EV6 (praktyczność mi pasuje i szybkie ładowanie 800V, choć też trochę rozmiarowo za duże i musiała by być dobra cena), Explorer (przyzwoite oferty najmu, a i całość względnie ok), Elroq (choć uważam że trochę za bardzo Skoda się ceni w tym przypadku).

A że nasze elektryki były kupowane w okresie trudnodostępności i nie były do końca optymalnym wyborem, to nie narzekam. eSoul, choć wstępnie mi się nie podobał, okazał się bardzo fajnym autem, ale sporym mankamentem jest długie ładowanie w trasie. Z kolei F500e idealnie pasuje żonie, choć brakuje niestety baterii (na większą brakło, a pierwotne zamówienie zostało przez Fiata anulowane i cena poszła o jakąś 1/4 do góry - z 99k na 127k). Obserwuję więc rynek i się powstrzymuję, mam czas i czym jeździć, na placu i tak 2 EV stoją, a im dłużej nimi jeździmy tym więcej oszczędzamy i kompensujemy spadek wartości naszych EV... ;)

Last edited: