Model 3 - finansowanie 0%

abes99

Posiadacz elektryka
Czyli pewnie na tej podstawie mogą ogłosić w każdej chwili, że "pula" się wyczerpała
Co dalej nie zmienia faktu, że jeśli zamawiając była na stronie oferta 0% to powinieneś ją otrzymać lub dostać zwrot opłaty za zamówienie przy jego anulowaniu, bo takie były warunki podane na stronie w momencie złożenia zamówienia. Podobnie jak gdzieś widziałem informację, że jeśli nie dostaniesz leasingu to też jest zwracana.

Waldek

Nowy na Forum
Co dalej nie zmienia faktu, że jeśli zamawiając była na stronie oferta 0% to powinieneś ją otrzymać lub dostać zwrot opłaty za zamówienie przy jego anulowaniu, bo takie były warunki podane na stronie w momencie złożenia zamówienia. Podobnie jak gdzieś widziałem informację, że jeśli nie dostaniesz leasingu to też jest zwracana.
To może jednak kliknę to zamówienie z samego rana zanim dzieciaki wstaną;). Najwyżej upomnę się o zwrot 1200zl.

wxwx78

Fachowiec
To może jednak kliknę to zamówienie z samego rana zanim dzieciaki wstaną;). Najwyżej upomnę się o zwrot 1200zl.
Klikaj. Zobaczysz jakie kwoty masz na umowie i co Tesla wbije na fakturze. To bym traktował jako wiążące.

Jakoś tego nie widzę, żeby po 30.06 Tesla aneksowała umowy i podwyższała ceny.

bano92

Zadomawiam się
Jeśli w przypadku nieprzyznania promocyjnego leasingu oddają kasę to w sumie nie ma ryzyka. Wiesz jak to wygląda? Wpłaca się tę zaliczkę i dalej już oddzwaniają z tesli lub banku?

Waldek

Nowy na Forum
Najpierw składasz zamówienie przez stronę, aplikację, dopiero później wybierasz formę zakupu leasing, wniosek można złożyć przez aplikację, bez kontaktu z SCM.

Ewentualnie jeśli wolisz, po złożeniu zamówienia i przypisaniu opiekuna, który się z Tobą skontaktuje, poproś o dane do lokalnego agenta SCM, który współpracuje z danym salonem - to wiele ułatwia.

Samo przeprocesowanie całego leasingu to max kilka dni - osobiście ogarniałem to dopiero po przypisaniu VIN (przez zmianę na promocyjne finansowanie, które akurat weszło).

PS: GAP nie jest obowiązkowy, aby skorzystać z promocyjnego finansowania - warto poszukać zewnętrznie, są nawet 2x tańsze 😉
Ok, przed chwilą zamówiłem Teslę, w aplikacji narazie nic się nie pojawiło (nie ma linka). Ile to trwało u Ciebie od złożenia zamówienia?

wxwx78

Fachowiec

macieeq

Fachowiec
Ok, przed chwilą zamówiłem Teslę, w aplikacji narazie nic się nie pojawiło (nie ma linka). Ile to trwało u Ciebie od złożenia zamówienia?
Z tego co pamiętam z kontaktu z obsługą - przy zamówieniu w weekend, powinno pojawić się wszystko w poniedzialek.

Druga ciekawostka, którą pamiętam, to, że masz 7 dni na odbiór od daty udostępnienia pojazdu, LUB do końca kwartału, zależy co występuje pierwsze. Dlatego też, odradzano mi złożenie zamówienia pod koniec poprzedniego kwartału i zalecano zamówienie już w nowym kwartale i miesiącu (1.04). Podobno może być sytuacja, że anulują takie zamówienie. Ale jak to w Tesli, wszystko się może zdarzyć 😜