Model Y Post Delivery Inspection w domu 😀

ducarider

Posiadacz elektryka
Czesc
Odebrałem wczoraj samochód. LR z Niemiec. Odbiór przebiegł błyskawicznie, założyłem tablice, dywaniki. Nie chciałem czekać na mycie (w miarę czysty a i tak będzie padać).
Stan baterii 30%.
Jako, że nie widziałem ani nie jeździłem żadną Teslą to kilka minut trwało ustawienie lusterek i innych rzeczy.
Po czytaniu różnych forów dotyczących jakości złożenia miałem czujne oko. ( z natury znajduje wszystkie niedoskonałości).
Poza bardziej wciśniętą klapą frunka, takim sobie spasowaniem prawego przedniego reflektora nie można się do niczego przyczepić.
Powłoka lakiernicza idealna, bez odchyleń w strukturze i kolorze.
Spasowanie elementów ok.
Środek spasowany doskonale (porównuje do MB EQE 350 plus), żadnych skrzypień pod naciskiem, przy klimatyzacji.
Po 45 Km auto prowadzi się bardzo dobrze.
Jestem bardzo zadowolony.
Zaskoczyła mnie ogromna przestrzeń samochodu.

ypl

Pionier e-mobilności
Mam bardzo podobne odczucia, ale dzisiaj dopiero delivery inspection będę robił w świetle dziennym, wczoraj już za późno było.

ducarider

Posiadacz elektryka
Znowu zrobiłem kawałek do pracy, nie ma się do czego przyczepić.
Mam tylko coś takiego, jak przy skręconych kołach mocniej przyhamuje to tak jakby abs się włączył na chwilę.
Auto petarda.
Jestem zachwycony mimo, że mam dużą próbę samochodów.
Bardzo wygodna, te bzdury na forach ze słabym złożeniem samochodu to bzdury. NIc nie puka, nic nie trzeszczy,

ypl

Pionier e-mobilności
Zrobiłem vehicle inspection i również u mnie są źle zamontowane oba przednie reflektory, natomiast reszta wszystko okay, ale nie sprawdzałem każdej jednej pozycji z listy w stylu wszystkie porty usb itp bo mi się nie chciało, pewnie jakby vehicle inspection w mojej piątce zrobił to też bym coś znalazł :)

ypl

Pionier e-mobilności
Nie mogę zrobić zgłoszenia w apce przez serwis, bo jak wszedłem w zarządzaj zgłoszeniem i dodałem te lampy to potem biorę potwierdź, każe mi wybrać datę i serwis, wybieram ząbki, datę i potwierdzam i pojawie się błąd, nie chce się dodać. Ktoś pomoże?

Michal

Moderator
Zrób restart aplikacji - taki kompletny - wywal ją z ostatnio działających.

ypl

Pionier e-mobilności
Nic z tego to samo, nawet cały telefon zrestartowałem.

Michal

Moderator
Nie będę tworzył całego zgłoszenia ale dochodzę do potwierdzania danych i jest ok, przy czym najbliższy serwis na Ząbki mam na 28.04.2023 09:15.
Ps. Widzisz, że musisz zrobić opis i dodać zdjęcie?