umcus

Pionier e-mobilności
Czyli właściwie bez zmian w założeniach. Start naboru 3 luty 2025 do 30 czerwca 2026, os. fizyczne + JDG, gotówka (w sensie cash lub kredyt) lub leasing/najem.

Z ciekawostek, minister jest przekonany, że to ostatni taki duży program/wsparcie.

1738059446045.png

1738059832409.png

1738059927075.png

Last edited:

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
miałem nosa.. ;)

Żeby pieniądze trafiły do beneficjenta, ten się będzie musiał postarać. Ale nie sądzę, żeby to było jakoś szczególnie skomplikowane, skan umowy może wystarczyć.

solik

Pionier e-mobilności
przy poprzedniej edycji niektore firmy leasingowe/wynajmujace trzymaly nawet pol roku auta na placu bo nie mogly sie dogadac z BOS, teraz to koncowy user bedzie sie z tym kopal - no albo i nie, wiemy jak jest w korpo - zbyt duzo osob decyzyjnych a do roboty nie ma juz ludzi

Ev3

Pionier e-mobilności
A to lipa. Poprzednie dofinansowanie dostałem od firmy leasingowej po miesiącu od zakupu. Zrobili mi dwie raty balonowe i później kolejne niskie już.
Ale są ludzie, którym leasingi do dziś nie przelały należnej kasy.
A przy bezpośrednim finansowaniu z funduszu też dwa miesiące na końcu wystarczyły na całość.
I przynajmniej masz wszystko pod pełną kontrolą i wiesz z kim gadać.
A nie że leasing Cię olewa, bo to nie ich kasa, (oni już swoją od Ciebie dostali) i nic nie możesz im zrobić.