Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Benek, post: 60589, member: 108"] Pewnie, że "gamonie i działają na swoją szkodę". Carefleet specjalizuje się w najmie długoterminowym i Grupa EFL chyba sobie wymyśliła, że to jest lepszy biznes niż zwykły leasing. Na najmie pewnie faktycznie mają większą marżę, ale lepiej mieć najem długoterminowy w Carefleet dla segmentu klientów, którzy chcą najem, a w EFL mieć zwykły leasing dla zupełnie innej grupy klientów. Przecież nic ich nie kosztuje uruchomienie współpracy z BOŚ i nawet ścieżkę już mają przetartą, bo zrobili to w Carefleet. Klasyczne Corpo, tak sobie poukładali to w grupie kapitałowej, żeby zoptymalizować procesy i poprawić biznes. W efekcie stracą znaczną część rynku samochodów elektrycznych i nie tylko. Klient leasinguje samochód, później maszynę, ciągnik, budynek, czy inną inwestycję. Będą mieli synergię 2+2=3. Ponadto i EFL i Carefleet są w Grupie EFL i mają tego samego właściciela i nie wierzę w żaden "problem", który im uniemożliwia przystąpienie do Mój elektryk przez EFL. To ściema. EFL nie kanibalizuje również rynku Carefleet, bo mają zupełnie różne produkty i różnych klientów. Pomyśl sobie czy jako wieloletni klient EFL, chciałbyś nagle zmieniać Opiekuna i robić Umowy z jakimś Carefleet. Raczej niechętnie, bo po co... Jak EFL powie klientowi - nie mam oferty dla Ciebie, to oprócz weryfikacji w Carefleet przy okazji zweryfikujesz inne leasingi, bo de facto zachęcą Cię do tego. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty