Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="amk, post: 60707, member: 1352"] Przede wszystkim zgoda - nie mam obowiązku brać udziału w podziale dotacji. I nic takiego nie napisałem. To, że żaden bank poza BOŚ w to nie wchodził mnie nie interesuje. Ponadto EFL po raz pierwszy zakomunikował, że nie wchodzi blisko rok po wejściu programu. I w zasadzie miał prawo. I poza rozżaleniem nic nie mogę. Ja tylko zauważyłem, że środki publiczne nie mogą być tak dzielone, by ci, którzy spełniają kryteria, a więc i cele programu, nie mogli z nich korzystać. Nie można nikogo stawiać w uprzywilejowanej pozycji, a tak się dzieje z podmiotami, które nie ze swojej winy nie mogą się o środki ubiegać. Co innego, gdyby środków było za mało, albo miałbym jakieś niezgodności z celami, albo byłaby zasada "Pierwszych 10.000". A gdyby regulamin ogłoszony 1 stycznia 2021 zapowiadał, że od 1 stycznia 2022 tylko samochody białe dostawać będą dotacje, to też OK. Tu jednak sam regulamin jest wadliwy, bo choć działa wstecz, to nie przewiduje sytuacji, że komuś coś się nie opłaca. I nie musi się opłacać. Tylko, że oni tego nie przewidzieli. Ale dlaczego skoro mi się chce, to nie mogę? Oczywiście można tu wspomnieć o pewnym komendancie policji, który w pełni świadomie złamał przepis (w zasadzie pojechał pod prąd) ale wobec okazanej skruchy uniknął kary (komu to się zdarzyło?), a więc o sytuacji, że niektórzy są i będą "lepsi". [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty