Mój zakup trwał rok....

Cav

Pionier e-mobilności
Mam L.. i mówisz, że taka pierdoła jak gniazdko jest zależna od wersji? Wow..

Pozdrawiam
No właśnie też sie zdziwiłem, bo w testach Soula na yt gniazdko było.
A aż tak dokładnie wersji M podczas jazd próbnych nie sprawdzałem, a w cenniku "zapomnieli" napisać o tej różnicy.
W M jest zaślepka w tym miejscu.

Cav

Pionier e-mobilności
Na aliexpress sa takie poduszki na rzepa
Taka poduszka musi być przyklejona, więc wypadałoby pewnie odtłuścić miejsce na tunelu wcześniej.
Czym, co nie zeżre plastiku?
Benzyna ekstrakcyjna się nada, czy jest zbyt agresywna?

JareG

Pionier e-mobilności
W M jest zaślepka w tym miejscu.
U mnie jest tak..
.. ale jestem prawie na 100% pewny, że w e-Soul'u testowym w wersji M też to miałem. Tyle, że ta M miała też nagłośnienie HK i inne takie.. dość dobrze była wyposażona.

Pozdrawiam

Attachments

• e-Soul_64kWh-gniazdko12Vtylne.JPG
    e-Soul_64kWh-gniazdko12Vtylne.JPG
    831,7 KB · Liczba wyświetleń: 11
Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Faktycznie, jest tak jak pisaliście, bagażnik w Soulu jest zaprojektowany świetnie.
Niby wygląda na mały i de facto taki jest, ale jest fantastycznie ustawny i bardzo wysoko pakowalny.
Na tyle że nawet bez obniżenia podłogi, bez żadnego problemu wchodzą dwie max duże walizki i zostaje sporo miejsca na mniejsze torby - weszłaby chyba nawet jeszcze lodówka turystyczna.
Czyli wchodzi tyle samo co autach które miałem poprzednio, z teoretycznie dużo większymi bagażnikami.

Na upartego jeszcze jedną taką samą walizkę mógłbym na górę zapakować - miejsca do dachu było multum, druga walizka ledwo wystawała za oparcie.
Widać że ktoś mierzył takie walizki i wymiary bagażnika są właśnie pod nie przygotowane.

I dodatkowy plus - tak jak zawsze zastanawiałem się czy klapa bagażnika nie przytrzaśnie bagaży, tak tu jest inaczej, nie dość że klapa nie ogranicza przestrzeni bagażowej, to jeszcze ją powiększa - bagaż dostaje jeszcze po kilka dodatkowych cm luzu z samej klapy, nawet gdy na oko już wystaje zza uszczelki....

JareG

Pionier e-mobilności
Faktycznie, jest tak jak pisaliście, bagażnik w Soulu jest zaprojektowany świetnie.
Niby wygląda na mały i de facto taki jest, ale jest fantastycznie ustawny i bardzo wysoko pakowalny.
Byłoby jeszcze lepiej, gdyby można było tylną kanapę nieco przesunąć do przodu, albo oparcie postawić bardziej w pion (bez składania). Ale i tak jak dla mnie jest super. Ogólnie miejsca w środku w pip :LOL: (dla 4 osób)

OT: Ciekaw jestem co KIA zrobi z EV9 - żeby tylko nie było za duże (i np. wolę drzwi przesuwne), to może być to dla mnie następna KIA
kia-concept-ev9-2021-07-min-888x444.png

Pozdrawiam

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
BTW: czy uvo connect jest jakoś ograniczone terytorialnie?
Względnie ktoś mi podwędził auto z parkingu, bo nie mogę się (spoza Europy) z nim połączyć....

JareG

Pionier e-mobilności
BTW: czy uvo connect jest jakoś ograniczone terytorialnie?
Względnie ktoś mi podwędził auto z parkingu, bo nie mogę się (spoza Europy) z nim połączyć....
I jak - mam nadzieję, że Twój oczojeb poczekał na Ciebie..? :LOL:

Pozdrawiam