Moja Tesla Y Juniper 2025 LR AWD Stealth Grey

Jaceq

Pionier e-mobilności
Za długo by czekać, a lepiej skorzystać z atrakcyjniejszego leasingu. Osoba która będzie jeździć nim potrzebuje na już. Podjęliśmy decyzję, że będzie AWD. Zysk z zasięgu za mały żeby poświęcać lepszy napęd.
Też bym podjął taką decyzję. Wg mnie różnica jest w granicach błędu obliczeniowego. A AWD jest niewątpliwie fajniejsze (choćby ze względu na audio, które gra lepiej..)

macieeq

Fachowiec
Pytanie, czy w takim razie nie poczekać na nowsze baterie - w Giga Shanghai chwile temu je wprowadzili i wzrost zasięgu był od 4% (chińskie WLTP) do 9% (australijskie WLTP).
Według mnie to bardzo indywidualna kwestia. Jeśli komuś bardzo zależy na tych ~50 km zasięgu więcej, bo robi praktycznie same trasy - warto poczekać. Jeśli komuś zależy na atrakcyjnym, wręcz darmowym finansowaniu - nie ma na co czekać, zamawiać i cieszyć się użytkowaniem 😉

krzyss

Pionier e-mobilności
Według mnie to bardzo indywidualna kwestia. Jeśli komuś bardzo zależy na tych ~50 km zasięgu więcej, bo robi praktycznie same trasy - warto poczekać. Jeśli komuś zależy na atrakcyjnym, wręcz darmowym finansowaniu - nie ma na co czekać, zamawiać i cieszyć się użytkowaniem 😉
Ale wiesz, pazernosc namawia zeby czekac i brac wieksza baterie i lepsze finansowanie ;)

Krk

Posiadacz elektryka
Walczę z Shellem dalej, chyba już z 3. miesiąc to trwa.
Umowa podpisana, karta zamówiona ale nasza Poczta Polska zawaliła i karta zaginęła. Musiałem ją zablokować i zamówić jeszcze raz. Tym razem kurierem mają wysłać. Może w przyszłym tygodniu wreszcie dotrze.

wxwx78

Fachowiec
Walczę z Shellem dalej, chyba już z 3. miesiąc to trwa.
Umowa podpisana, karta zamówiona ale nasza Poczta Polska zawaliła i karta zaginęła. Musiałem ją zablokować i zamówić jeszcze raz. Tym razem kurierem mają wysłać. Może w przyszłym tygodniu wreszcie dotrze.
Omg. Ja używam drugi miesiąc i jest spoko, póki co. Pierwsza poszła na zły adres, więc zamówiłem drugą. Przyszły po ok tygodniu od zamówienia. Pocztą. Podobno kurierem się nie da.