Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

umcus

Pionier e-mobilności
Elon grozi ludziom, którzy organizowali protesty przeciwko Tesli. Twierdzi, że trafią do więzienia.

To chyba dobrze? Tzn elementarne poczucie sprawiedliwości wymaga, żeby groźby i czyny karalne zostały odpowiednio potraktowane. Jak mi ktoś zniszczy samochód, to jeśli mówię, że znajdę sprawców i wsadzę ich do więzienia, to chyba nie są groźby? No przynajmniej mi groźba kojarzy się z czymś nielegalnym i złym. To co powiedział Elon, to raczej obietnica, że złe uczynki zostaną odpowiednio nagrodzone. Szkoda, że raczej pusta.

cooler

Pionier e-mobilności
Elon grozi ludziom, którzy organizowali protesty przeciwko Tesli. Twierdzi, że trafią do więzienia.

Jeżeli mówi o tych co organizowali niszczenie samochodów i ich podpalania to popieram. Dojechać idiotów.

Młody

Follow the White Rabbit
To chyba dobrze? Tzn elementarne poczucie sprawiedliwości wymaga, żeby groźby i czyny karalne zostały odpowiednio potraktowane. Jak mi ktoś zniszczy samochód, to jeśli mówię, że znajdę sprawców i wsadzę ich do więzienia, to chyba nie są groźby? No przynajmniej mi groźba kojarzy się z czymś nielegalnym i złym. To co powiedział Elon, to raczej obietnica, że złe uczynki zostaną odpowiednio nagrodzone. Szkoda, że raczej pusta.

Tylko, że on mówi to w imieniu osób trzecich, a to jest już tak samo absurdalne jak niszczenie tych samochodów. Takimi rzeczami zajmują się odpowiednie służby, a nie CEO producenta.

Poza tym wandalizm jest od zawsze i dotyczy każdej marki, a w przypadku Tesli urósł do świętokradztwa. Nie wspomniam o tym, że wandalizm naprawdę rzadko kiedy karany jest więzieniem.

daniel

Señor Meme Officer
Poza tym wandalizm jest od zawsze i dotyczy każdej marki,
Możesz podać przykład wandalizmów na Skodach?
a w przypadku Tesli urósł do świętokradztwa.
Świętokradztwo? Ktoś to kiedyś tak nazwał? Elon powiedział, że to świętokradztwo? Czy Ty to wymyśliłeś, żeby zrobić tzw strawmana/chochoła i z nim walczyć?
Słowo, które określa akty przemocy umotywowane politycznie i ideologicznie mające na celu zastraszanie i zmianę polityki państwa, to nie jest świętokradztwo.

umcus

Pionier e-mobilności
Tylko, że on mówi to w imieniu osób trzecich, a to jest już tak samo absurdalne jak niszczenie tych samochodów. Takimi rzeczami zajmują się odpowiednie służby, a nie CEO producenta.
Ale to coś złego, że Elon mi mówi, że zrobi wszystko, żeby winni trafili tam gdzie powinni trafić? Dla mnie, klienta firmy, to budujące, że nie ma wywalone na moje (tzn. innych klientów) problemy. Trochę Cię nie rozumiem - jesteś przełożonym Elona, że rozliczasz go z tego czym się zajmuje?
Poza tym wandalizm jest od zawsze i dotyczy każdej marki, a w przypadku Tesli urósł do świętokradztwa.
Rozumiem tyle, że cokolwiek Elon nie zrobi, będzie źle, w myśl zasady "dajcie mi człowieka, paragraf się znajdzie".
Nie wspomniam o tym, że wandalizm naprawdę rzadko kiedy karany jest więzieniem.
Nie znam sądownictwa amerykańskiego (bo to głównie tam miały miejsce takie sytuacje), żeby się wypowiadać. Ale mam pewne podejrzenia, że możesz się mylić.

Młody

Follow the White Rabbit
Świętokradztwo? Ktoś to kiedyś tak nazwał? Elon powiedział, że to świętokradztwo? Czy Ty to wymyśliłeś, żeby zrobić tzw strawmana/chochoła i z nim walczyć?
Słowo, które określa akty przemocy umotywowane politycznie i ideologicznie mające na celu zastraszanie i zmianę polityki państwa, to nie jest świętokradztwo.

Acha, ale niewinny Elon może sobie wpływać na zmianę polityki państw?

Widzisz jest akcja to jest reakcja. Kto zaczął? Czy wcześniej dochodziło do aktów wandalizmu czy dopiero od momentu jak Musk zaczął mieszać w polityce? Może przemyśl logicznie ciąg zdarzeń.

Młody

Follow the White Rabbit
Ale to coś złego, że Elon mi mówi, że zrobi wszystko, żeby winni trafili tam gdzie powinni trafić? Dla mnie, klienta firmy, to budujące, że nie ma wywalone na moje (tzn. innych klientów) problemy. Trochę Cię nie rozumiem - jesteś przełożonym Elona, że rozliczasz go z tego czym się zajmuje?
Urwali mi lusterko w fordzie. Czekam na reakcje CEO Forda. Niedopuszczalne, żeby prezes Forda nie zainteresował się aktem wandalizmu dokonanego na samochodzie, który wyprodukował. Do tego fajnie jakby papież też potępił ten akt, a ONZ przegłosowało rezolucję.

Rozumiesz teraz absurd?

Rozumiem tyle, że cokolwiek Elon nie zrobi, będzie źle, w myśl zasady "dajcie mi człowieka, paragraf się znajdzie".
Nie źle tylko bez sensu jest taka gadka straszak, bo nie do niego należą decyzję w takich sytuacjach. Od tego są służby.
Nie znam sądownictwa amerykańskiego (bo to głównie tam miały miejsce takie sytuacje), żeby się wypowiadać. Ale mam pewne podejrzenia, że możesz się mylić.

Podobnie jak wszędzie. Natomiast on odnosi się głównie do "ludzi, którzy organizowali i finansowali protesty", a tym stwierdzeniem widać, że my cały peron odjechał.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Acha, ale niewinny Elon może sobie wpływać na zmianę polityki państw?
Uważasz, że Muskowi nie wolno wypowiadać się na tematy polityczne? Dlaczego?
Widzisz jest akcja to jest reakcja. Kto zaczął? Czy wcześniej dochodziło do aktów wandalizmu czy dopiero od momentu jak Musk zaczął mieszać w polityce? Może przemyśl logicznie ciąg zdarzeń.
To - jak nazywasz - "mieszanie w polityce" jest legalne. Natomiast zorganizowane zastraszanie jest terroryzmem. Wspierasz terroryzm, dopóki pasuje Ci do poglądów?

Młody

Follow the White Rabbit
Uważasz, że Muskowi nie wolno wypowiadać się na tematy polityczne? Dlaczego?
Aktywnie wpływać, a wypowiadać to bardzo różne rzeczy.

To - jak nazywasz - "mieszanie w polityce" jest legalne. Natomiast zorganizowane zastraszanie jest terroryzmem. Wspierasz terroryzm, dopóki pasuje Ci do poglądów?
Protesty też są legalne nawet jak Musk chce ich organizatorów wsadzać do więzienia, a o tym jest artykuł.

Po drugie nazwanie protestów zastraszaniem jest bardzo naciąganą nadinterpretacją.