Mycie i mokre filtry dla Tm3

6a8

Posiadacz elektryka
HL to w zasadzie powinien już mieć fabrycznie taką uszczelkę, albo przeprojektowany ten wlot.
Szczęśliwi HL'owcy, jak to wygląda ?

dawidgora

Posiadacz elektryka
W HL z tego co widzę na stronie https://service.tesla.com, sprawa wygląda bardzo podobnie jak w pre-HL.

1699625533916.png

6a8

Posiadacz elektryka
No to szkoda, wielka że to im się omsknęło w ulepszonkach. Ale cóż w kaliforni słabo popaduje, i po myciu szybciutko wysycha :)

daniel

Señor Meme Officer
U mnie po wejściu do samochodu i pierwszym podmuchu na szybę często zaraz cała paruje i mam na niej taką tłustą warstwę jakąś. Musiałbym to zmyć, ale boję się, że bardziej pomażę. Teraz przynajmniej jest jednorodna i bez smug. ;)

6a8

Posiadacz elektryka
U mnie po wejściu do samochodu i pierwszym podmuchu na szybę często zaraz cała paruje i mam na niej taką tłustą warstwę jakąś. Musiałbym to zmyć, ale boję się, że bardziej pomażę. Teraz przynajmniej jest jednorodna i bez smug. ;)
Tzn, założyłeś tą uszczelkę pod maską ?

daniel

Señor Meme Officer
Tzn, założyłeś tą uszczelkę pod maską ?
Nie, raz zaglądałem do filtrów. W sumie to rok zleciał. Można by je było wymienić.

Po włączeniu auta włącza się nawiew i zaczyna parować przednia szyba. Po jakiejś chwili szyba ogrzeje się na tyle, że odparuje, ale widać na niej warstwę czegoś.