Najlepsza Oferta Najmu na Nasze Auto do 300-400zł/m?

TheAlkaline

Nowy na Forum
Cześć!

Jakie najlepsze samochody na "Nasze Auto" znaleźliście do programu na warunkach najmu długoterminowego?
Moje wymagania:

• 24 Miesiące
• Najem Długoterminowy
• Wpłata 40,000zł

Najkorzystniej w kwestii cena/zasięg wychodzi Peugeot e208 z większą baterią - zasięg ponad 400km i ładny wygląd; za 200zł / miesięcznie.
W teorii Renault 5 wyszedłby podobnie, cena rynkowa auta na podobnym poziomie; ale od dilera dostałem cenę 700zł netto!

Co jeszcze proponujecie? Mnie kusi Peugeot e2008 - głównie za sprawą większego miejsca od e208.

Pozdrawiam

Ev3

Pionier e-mobilności
Wpłata pokrywana jest z dotacji?
300-400/m-c?
Gdzieś musi być haczyk
Oby nie pokazał się przy zdawaniu auta
Pokaże się raczej po zakończeniu dotacji.
W cenach używek i nowych aut.

Ev3

Pionier e-mobilności
Założeniem tych Stellantisowych promocji jest zwrot auta po okresie najmu.
No tak - i wtedy dostaną je z powrotem i będą musieli coś z nimi zrobić.
Wątpię, żeby leasingi chciały tego typu straty wynikające z celowo zawyżonej wartości rezydualnej brać na siebie, pewnie Stellantis będzie musiał brać w tym udział.

Vicek

Użytkownik
Czy ja wiem. Na pewno przez pulę emisji CO2 mają gorąco pod tyłkiem i jakoś muszą pchać to z salonu, ale jeśli tak na prosto policzyć:
Cena katalogowa dla Kowalskiego 150 000 (tu już pewnie ładna marża)
wpłata: 40 000
wartość rezydualna przy zwrocie za 24 mce: 110 000
suma rat: 6 000
Coś tam na serwisach, GAPach, zdrapkach przy zwrocie przytulą.
Podatkowo też to pewnie mają obcykane aby grało w Excelu. Puszczą takie auto w ludzi za 90 000 i pewnie dalej nie będą stratni.

hevvrajczyk

Zadomawiam się
No tak - i wtedy dostaną je z powrotem i będą musieli coś z nimi zrobić.
Wątpię, żeby leasingi chciały tego typu straty wynikające z celowo zawyżonej wartości rezydualnej brać na siebie, pewnie Stellantis będzie musiał brać w tym udział.
Premia za wyniki jest teraz, a problem będzie za 2 lata XD
Taki dyrektor jeden z drugim nie wie czy będzie tam jeszcze pracował czy nie, a premii już nikt nie zabierze.

LPGczyEV

Nowy na Forum
Założeniem tych Stellantisowych promocji jest zwrot auta po okresie najmu.
W Stellantisie mozesz wykupić po 2 latach po cenie znanej teraz, co jest na plus. a że te ceny są zawyżone to inna kwestia. na e-c3 MAX wykup mi zaproponowali na ok 93tys pln. tak czy siak dla nas kupujących podaż w PL i UE takich aut po najmie bedzie duża co obniży ceny. w Citroenie mi tłumaczyli ze niska rata rzędu 100zł przekłada sie na wysoki wykup i im się to spina bo wiecej sprzedadzą.

lukech

Zadomawiam się
Jeśli szukasz małego samochodu to faktycznie Stellantis: Citroen e-C3 wychodził najlepiej, tj. 50-250 zł w zależności od wpłaty własnej. Dawali OCAC za 1 zł na rok, wallboxa i wyposażenie w wersji Max.

Jeśli szukasz czegoś większego to za 699 netto jest Ford Explorer Premium w programie Ford Ambasador, z wliczonym już OC i AC na 25 miesięcy. Przy czym egzemplarzy dostępnych jest stosunkowo mało.
W tym samym programie jest też Capri (nieco drożej) i Puma (nieco taniej).

PS Obydwie oferty można znaleźć w wątku: https://forum.elektrowoz.pl/threads/czy-to-dobra-oferta-najem-dlugoterminowy.7721/

Last edited: