Napęd do bramy przesuwnej

dawson

Fachowiec
Cześć ! Muszę kupić napęd do bramy przesuwnej , coś polecacie ?
- chciałem kupić polski elektrobim KSE 380 , koszt to około 1650zł ( nie lubię ich strony , google proponuje najpierw inna stronę zaczynająca się na elektro...;-) ).
W Leroju widzę napęd który wygląda identycznie i kosztuje około 1050zł z dodatkami pewnie koło 1300zł
- Nice jest w fajnej cenie. 1700zł - nie wiem czy samemu można montować (gwarancja)?
- Somfy mi kiedyś odradzali
Nie znam się , może macie jakieś doświadczenia ?

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ja blisko 3 lata temu zamontowałem KSE180 i działa, problemów nie sprawia.
Na pewno są cichsze napędy. Ale raczej nie w takiej cenie ;-)

ClassicGOD

Leaf on the wind
U mnie bramą kręci Nice. Co prawda dopiero 6lat ale bez uwag. Instalowali razem z bramą więc nie wiem jak z instalacją samemu.

- chciałem kupić polski elektrobim KSE 380 , koszt to około 1650zł ( nie lubię ich strony , google proponuje najpierw inna stronę zaczynająca się na elektro...;-) ).
W Leroju widzę napęd który wygląda identycznie i kosztuje około 1050zł z dodatkami pewnie koło 1300zł
- Nice jest w fajnej cenie. 1700zł - nie wiem czy samemu można montować (gwarancja)?
zestawy FAAC są dobrej jakości i ceny też sa całkiem przystępne pozdrawiam

TomRS

Pionier e-mobilności
Co prawda nie sam napęd, ale jeśli ktoś montuje nową bramę przesuwną, to polecam obejrzeć rozwiązania Wiśniowskiego. Mam taką bramę ponad 10 lat, kompletnie bezproblemowa, świetnie zabezpieczona antykorozyjnie. No i napęd - cały jest schowany w słupku, więc jest raczej utrudniona kradzież, zupełnie niewidoczny. Zajrzałem tam kiedyś z ciekawości i wygląda to jak silnik i przekładnia napędu wycieraczek samochodowych.

vwir

Pionier e-mobilności
Do rozwiernej mam Nice, ale do przesuwnej dałem FAAC. Moim zdaniem solidniej wykonany i gdy kupowałem to cena była konkurencyjna.

inter

Pionier e-mobilności
KSE to chińskie napędy, mam od 20 lat i wszystko działa. Jedynie po jakimś czasie padły kondensatory.
Na ali są po 700 zł.

dawson

Fachowiec
Dzięki za podpowiedzi , jak zacząłem trochę więcej szukać to ten elektrobim wygląda jak wiele innych , różnią się tylko naklejką producenta...

slaveq

Pionier e-mobilności
Do hormana jest jeszcze taka zaleta, że każda część nawet po latach kupisz. Kiedyś nie zaciągnąłem w aucie ręcznego i się zturlało na napęd, pękła plastikowa obudowa, dokupiłem, wymieniłem i gra muzyka :).