Mam zaznaczona opcje: osoba fizyczna wykonującą działalność gospodarcząMasz maila, to pisz, żeby poprawili. Tutaj nikt tego nie poprawi.
Wypełniasz jako osoba fizyczna czy JDG?
Mam zaznaczona opcje: osoba fizyczna wykonującą działalność gospodarcząMasz maila, to pisz, żeby poprawili. Tutaj nikt tego nie poprawi.
Wypełniasz jako osoba fizyczna czy JDG?
Bingo!a uzupełniasz pozycję 15 i 15.1; może nie pozwala na większą dotację niż kwota z pozycji 15.1.
Kwota dotacji to do 30 tys + pozostałe za dochód i złomowanie. Więc jak jest mniejsza wpłata niż 30 tys to pozostałych możliwości dopłat już nie pokazuję.
Premia jest, ale może być naliczona dopiero jeśli opłata wstępna przekracza kwotę 30 tys. netto. Jeśli to będzie np. 30100 netto to dostaniesz 20100 zwrotu z tytułu podstawowego dofinansowania i 10000 za złomowanie. Wszystko rozchodzi się o to, że VAT jest kosztem nie kwalifikowanym. Ostatecznie premie mają tak naprawdę tylko i wyłącznie sens w przypadku zakupu lub w sytuacji gdy leasingodawca koniecznie będzie wymagał opłaty wstępnej powyżej 30000 netto.Już widzę w czym jest błąd w formularzu.
Przy wyborze czy to dla JDG czy osoby fizycznej , jak się zaznaczy zakup to jest pozycja 16 dotycząca złomowania.
Jak się zaznaczy leasing/ najem to już nie ma pozycji 16.
Czyli w przypadku leasingu najmu nie ma premii 10tyś za zezłomowanie ?
Jest to niezgodne z informacjami podawanymi w tabeli na stronie rządowej.
View attachment 24647
Co ty gadasz. Zobacz na tabelę tam jest maksymalnie 40tyś. Wpłacasz 30 netto i złomujesz to masz 30 + 10 tys premi. Wpłacasz 27 netto i złomujesz to masz 27 + 10 tys premi.Premia jest, ale może być naliczona dopiero jeśli opłata wstępna przekracza kwotę 30 tys. netto. Jeśli to będzie np. 30100 netto to dostaniesz 20100 zwrotu z tytułu podstawowego dofinansowania i 10000 za złomowanie. Wszystko rozchodzi się o to, że VAT jest kosztem nie kwalifikowanym. Ostatecznie premie mają tak naprawdę tylko i wyłącznie sens w przypadku zakupu lub w sytuacji gdy leasingodawca koniecznie będzie wymagał opłaty wstępnej powyżej 30000 netto.
Niemożliwe. No przynajmniej u mnie SOA#1. Te zastrzeżenie jest tylko gdy wypełniasz jako osoba fizyczna (nie prowadząca działalności gospodarczej).Mam zaznaczona opcje: osoba fizyczna wykonującą działalność gospodarczą
to masz wytłumaczone:Co ty gadasz. Zobacz na tabelę tam jest maksymalnie 40tyś. Wpłacasz 30 netto i złomujesz to masz 30 + 10 tys premi. Wpłacasz 27 netto i złomujesz to masz 27 + 10 tys premi.
Widocznie nie bardzo zrozumiałem ten program.to masz wytłumaczone:
Kosztem kwalifikowanym w Programie jest opłata wstępna. Należy podkreślić, że wysokość wsparcia nie może przekroczyć wysokości opłaty wstępnej. W związku z tym w Programie priorytetowym NaszEauto wskazano, że wysokość wsparcia wynosi do kwoty 40 000 zł.
- W jaki sposób wyliczana będzie wysokość wsparcia w przypadku leasingu oraz premii?
Przykład 1: kwota netto opłaty wstępnej wynosi 25 000 zł oraz OOW wnioskuje o premię za zezłomowanie w wysokości 5 000 zł – wysokość wsparcia wynosić będzie 25 000 zł, przy czym wysokość wsparcia za opłatę wstępną wynosić będzie 20 000 zł oraz 5 000 zł za premię.
Przykład 2: kwota netto opłaty wstępnej wynosi 32 000 zł oraz OOW wnioskuje o premię za zezłomowanie w wysokości 5 000 zł – wysokość wsparcia wyniesie 32 000 zł, przy czym wysokość wsparcia za opłatę wstępną wynosić będzie 27 000 zł oraz 5 000 zł za premię.