jarqu

Posiadacz elektryka
Tu jeszcze na potwierdzenie - we wniosku średnioroczny dochód współmałżonków jest automatycznie wypełniany jako suma dochodów dzielona przez 2:
View attachment 24356
Czyli jeśli żona by chciała kupić auto tylko na siebie to musi i tak podawać mój dochód bo rozliczamy się wspólnie? Czyli 260 tys dochodu max żeby dostać 30 tys? Jeśli tak to niech spadaja nie skorzysamy z tego beznadziejnego programu.

umcus

Pionier e-mobilności
Czyli jeśli żona by chciała kupić auto tylko na siebie to musi i tak podawać mój dochód bo rozliczamy się wspólnie? Czyli 260 tys dochodu max żeby dostać 30 tys? Jeśli tak to niech spadaja nie skorzysamy z tego beznadziejnego programu.
Nikt nie broni ustanowienia rozdzielności majątkowej. Osobiście uważam, że tak jest sprawiedliwie, skoro małżonek we wspólnocie majątkowej chce wystąpić o dotację, to dochód powinien liczyć się razem. Nie róbmy k*rwy z logiki.

Poza tym, to nie jest tak, że żona nic nie dostanie. 18kpln należy się jak psu buda. Chcesz więcej, to musisz spełnić warunki dochodowe.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Dofinansowanie jest na rodzinę, wykazać trzeba dochody obydwu osób oraz wszelkie dotacje jakie dostaliście (np z pierwssego programu).

Jozin von Bazin

Posiadacz elektryka
Na firmę też.
wg pierwszego załącznika nie.

umcus

Pionier e-mobilności
wg pierwszego załącznika nie.
Tak, poprawiłem. Moja wina, nawet się tłumaczyć nie będę o czym myślałem odpowiadając ;)

jarqu

Posiadacz elektryka
Sorry trochę sie wkurzyłem bo zrobią człowiekowi nadzieję a później jak zwykle rozczarowanie. Chcieliśmy kupić coś taniego typu dacia czy leapmotor tylko dla żony , żeby jeździła właśnie do swojej pracy ok 30km w dwie strony i do przedszkola. Z dofinansowaniem 30tys miałoby to sens bo do reszty zadań mamy Teslę. Ja tego małego atuka w ogóle bym nie używał więc dla mnie to fair że moje dochody nie byłyby wliczane bo to auto tylko na jej użytek.