Szybko idzie !wniosek 22 dziś zweryfikowany. Poprawa.
1. Uzupełnić wniosek o ich zmiany
2. FV od leasingu nie od dealera.
Już poprawiono.Czy dobrze rozumiem ten zapis:
"okres trwałości wynosi 2 lata od dnia zakończenia realizacji przedsięwzięcia, w którym to okresie OOW zobowiązany zostanie do spełnienia warunków określonych w niniejszym programie oraz w umowie o objęcie wsparciem, o której mowa w art. 14lzh ust. 2 ustawy o zasadach prowadzenia polityki rozwoju; "
+
"Zakończenie realizacji przedsięwzięcia to data wystawienia faktury VAT potwierdzającej zakup pojazdu elektrycznego oraz stanowiącej podstawę do rejestracji pojazdu (przez OOW), a w przypadku leasingu/ wynajmu długoterminowego jest to data przekazania OOW (Korzystającemu) pojazdu elektrycznego do używania albo używania i pobierania pożytków na podstawie protokołu przekazania pojazdu;"
Mój leasing zączał się 13 stycznia, umowa jest na dwa lata (koniec 02 luty 2027), pojazd odebrałem 3 lutego. Więc pomimo spełnienia warunku minimum dwóch lat umowy, braknie mi jednego dnia do pełnego okresu trwałości (liczonego od dnia wydania pojazdu)?![]()
Od leasingu? Ja przesłałem fakturę od dealera gdzie nabywcą jest firmą leasingowa.wniosek 22 dziś zweryfikowany. Poprawa.
1. Uzupełnić wniosek o ich zmiany
2. FV od leasingu nie od dealera.
tzn?Już poprawiono.
dokładnie tak.Faktura oczywiście od dealera ale dla leasingu.
W pierwszej wersji wniosku data zakończenia okresu trwałości była np. 2024-09-09 - 2026-09-09tzn?
Jaki masz numer wniosku?Zostałem wezwany do korekty - składałem wniosek pierwszego dnia. Podejrzewam że każdy zostanie wezwany do korekty, bo zmienił się wniosek:
1. informujemy, że od momentu złożenia wniosku do dnia weryfikacji nastąpiła zmiana formularza wniosku w cz. III tj. dodanie możliwości wybierania numerów PKD obowiązujących od roku 2025 (dot. JDG), w cz. IV nastąpiła poprawa błędu dot. wyliczania daty zakończenia okresu trwałości oraz dodano nowe komórki dot. wartości podatku VAT, a także w części wniosku dot. pomocy publicznej (dot. JDG) umożliwiono wprowadzenie danych liczbowych po przecinku lub w części dot. premii za niski dochód poprawiono błąd dot. wyliczania uzyskanego przez OOW dochodu (dot. osób fizycznych) – prosimy o utworzenie korekty wniosku na nowym/zaktualizowanym formularzu wniosku (należy w GWD nacisnąć przycisk utwórz aktualizację),
2. numer PKD wskazany w raporcie z GUS dot. roku 2025 - należy we wniosku wskazać numer PKD dot. roku 2025,