sytomek

Zadomawiam się
Jak Ci się ta sztuka udała? Ja dostałem formułką „Szanowni Państwo nie wyrażamy zgody na cesję na polisie na rzecz NFOŚiGW. Jako właściciel przedmiotu nie akceptujemy dodatkowego ryzyka w postaci osłabienia jednego z zabezpieczeń umowy finansowania.”. Mimo, że w zasadzie połowę kwoty mam już spłaconą, historię kredytową bogatą i bez zarzutu, a konto firmowe w PKO od ponad 10 lat.
Napisałem tylko do mojego opiekuna, tydzień później dział ubezpieczeń podesłał aneks ( AC i OC mam zawarte za pośrednictwem PKO jakby to też miało wpływ ). Tylko to było w kwietniu - może przemyśleli i teraz nie zezwalają na aneksy :unsure:

Jusand

Posiadacz elektryka
Świetna informacja. Możesz powiedzieć, kiedy wystąpiłeś o cesję? Od razu po odbiorze auta, czy na etapie zaakceptowania wniosku?
Na etapie składania wniosku, po odbiorze dowodu rejestracyjnego. Dostałem cesję od razu. Dziś wysłałem wniosek razem z tą cesją, zobaczymy co dalej.

Jusand

Posiadacz elektryka
Pisales na mail stellantis finance czy do ubezpieczyciela?
Robiłem w salonie sprzedaży, tam gdzie kupowałem polisę. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, bo płaciłem 1 zł, reszta jest napisane że płaci Stellantis z odroczonym terminem do lipca. Ciekawe czy będę musiał dostarczyć potwierdzenia zapłaty tej co ma zrobić Stellantis.

celll19

Zadomawiam się
Robiłem w salonie sprzedaży, tam gdzie kupowałem polisę. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, bo płaciłem 1 zł, reszta jest napisane że płaci Stellantis z odroczonym terminem do lipca. Ciekawe czy będę musiał dostarczyć potwierdzenia zapłaty tej co ma zrobić Stellantis.
tak. Przerabiałem to VWFS jak kupowałem audi. Przez to odwalili mi pierwszy wniosek. Czas na poprawę wniosku 7 dni leasing 3 tygodnie wystawiał kwit.

Last edited:

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Przepraszam za głupie pytanie, ale na co ma być dokładnie cesja ubezpieczenia? Niestety żona ma JDG i ona zajmuje się tą sprawą, a ja ogólnie samochodami i już wiem że muszę zacząć o te cesję walczyć, tylko muszę agentce ubezpieczeniowej szczegółowo wyjaśnić czego oczekuje fundusz. Przy wypełnianiu wniosku przez żonę tych detali nie zauważyłem.

Czy jest gdzieś taki druk?

O cesję się bardzo nie martwię, to pzu i nasz samochód (gotówka), więc nie będzie pytania o zgodę. Tylko co mamy zrobić?

Przepraszam, jeśli zirytowałem trywialnym pytaniem, sam jednak w tym programie się gubię.