umcus

Pionier e-mobilności
Może wypłacone środki są zaliczane do statystyk po całym okresie umowy, jak mieliby śledzić też zwroty dotacji itd.
Hmmm.. No to by było bardzo, ale to bardzo dziwne podejście. Nie sądzę, myślę, że pierwsze kwoty pojawią się na następnym, góra jeszcze kolejnym raporcie.

strusio8

Zadomawiam się
Przyszła kolej i na mnie. Tzn Wniosek do poprawy. Numer 129X.
Co ciekawe, nie przyczepili się do tymczasowego dowodu rejestracyjnego. Za to nie spodobała im sie faktura i polisa.
Nie wiem co w fakturze się nie podobało - poprzednio wrzuciłem dwustronicowego PDFa, pierwsza strona FV zaliczkowa, druga strona FV końcowa. Zamieniłem kolejność i wysłałem jeszcze raz.
W polisie domyśliłem się że brakuje potwierdzenia opłacenia - bo polisa przelewowa. Dołączyłem do PDFa dwie kolejne strony - z banku (płatność kartą) i z hestii (potwierdzenie opłacenia składek)

Nie mam odwagi testować ich podejścia do tymczasowego dowodu rejestracyjnego - wrzuciłem właściwy.

Czy to normalne że oni wytykając błędy piszą jakieś sztuczne formułki? Ja nie rozumiem tego z FV, napisali dosłownie tyle:
1. Należy załączyć fakturę za zakup pojazdu przez firmę leasingową lub oświadczenie firmy leasingowej, w którym wskazana zostanie data faktury za zakup pojazdu, stanowiąca podstawę rejestracji pojazdu - informacja ta jest niezbędna do weryfikacji daty pierwszego właściciela w raporcie z CEPIK.
Ja kupiłem auto na osobę fizyczną i nie wynajmuję go......

umcus

Pionier e-mobilności
Czy to normalne że oni wytykając błędy piszą jakieś sztuczne formułki? Ja nie rozumiem tego z FV, napisali dosłownie tyle:
Tak, to normalne. Bo wbrew temu, co niektórzy twierdzą, proces weryfikacji nadal jest manualny i opiera się na żmudnym przeglądaniu papierków przez panią Krysię i Zosię. I wklejaniu formułek w odpowiedziach ;)