NaszEauto - oferty wynajmu/leasingu dla osoby fizycznej BEZ działalności

alekwo

Nowy na Forum
Wydaje mi się, że w przypadku osoby fizycznej, bez działalności, najsensowniejszym sposobem na skorzystanie z dotacji jest wynajem (ewentualnie leasing konsumencki typu niska rata/wysoki wykup na końcu).
Przy 24 miesiącach, 30 000 zł, pokrywa sporą część opłat za wynajęcie auta, więc raty miesięczne mogą być bardzo niskie.

Dziwi mnie, że tak mało firm ma taką ofertę, a przynajmniej mało się nią chwali na stronach WWW.

BMW/MINI
Z tego co już znalazłem, najlepiej jest na stronach BMW i Mini - tam jest kalkulator, który pokazuje mniej więcej to, co przysłał mi sprzedawca.
Swoją drogą, co ciekawe zdecydowanie wyżej oceniają wartość rezydualną, dzięki czemu wysokość rat jest zdecydowanie niższa, niż przy wielu tańszych autach.
np. BMW iX1 na 24 miesiące
- 1218,87 zł brutto miesięcznie (z GAP, przebieg roczny 25kkm, cena auta 196975 zł brutto (z rabatem), wpłata wstępna 37031 zł)

FORD CAPRI
Na stronach Forda, są informacje o wynajmie długoterminowym, ale nie znalazłem nigdzie kalkulatora.
Otrzymałem ofertę na Froda Capri (tego) na 24 miesiące:
- 1560,87 zł brutto (z ubezpieczeniem, przebieg 15kkm, cena auta 244770zł brutto, wpłata początkowa 36900 zł)

CITROEN e-C3
Na stronach Citroen - trudno to odszukać, ale jest.
Z tym, że jak napisałem do sprzedawcy, otrzymałem zdecydowanie lepsze warunki.
np. e-C3 przy najmie na 24 miesiące:
- na stronie jest oferta na 690 zł brutto miesięcznie (przebieg roczny 10kkm, cena auta 107950, wpłata początkowa 37782.50 zł),
- a sprzedawca przysłał mi wycenę na 333,70 brutto miesięcznie (przebieg 15kkm, cena auta 114513, wpłata początkowa 36900 zł) - w odpowiedzi na to ogłoszenie

BYD DOLPHIN SURF
Oferta na 24 miesiące, ale produkt z oferty nazywa się "Service Leasing Max (leasing operacyjny)" więc nie wiem czy na pewno jest dostępny dla osoby prywatnej
- rata 432,68 zł brutto miesięcznie (przebieg roczny 15000, cena auta 82700 brutto, wpłata początkowa 36900 zł) dodatkowo opcjonalnie serwis 89 zł/mc, opony 104 zł/mc, sam. zastępczy 15 zł/mc

KIA EV3 - tu niestety zrobili kalkulacje na 30 miesięcy
- 1758,72 zł brutto (z ubezpieczeniem, serwisem, oponami, sam zastępczym, przebieg 15kkm, cena auta 166900 brutto, wpłata początkowa 36900 zł)

Na stronach VW - najem konsumencki ma maksymalną wpłatę w wysokości 10% (czyli mniej niż 30k), czyli nie ma sensu. Jeszcze nie dostałem odpowiedzi, czy w salonach mają dostępne inne opcje.

Mercedes - w kalkulatorze opcje wynajmu/leasingu są tylko dla firm.

Czy macie jakieś ciekawe oferty, którymi możecie się podzielić?

tlisek

Tomek
Oferty na Elroq 60 z doposażeniem (trochę zła wpłata własna, miało być 35k netto a nie brutto, więc wychodzi jeszcze trochę taniej).

Ostatecznie wziąłem na 48msc, wpłata 43k brutto (35k netto), rata 1680zł brutto w najmie. Na 24msc rata była ok. 1k brutto.

Attachments

• Zrzut ekranu 2025-06-11 o 11.25.54.png
    Zrzut ekranu 2025-06-11 o 11.25.54.png
    281,2 KB · Liczba wyświetleń: 23

R_R

Nowy na Forum
@alekwo , już raz pisałem na forum, ale się powtórzę:

1. Dla rodziców (i umowa na rodziców):
Citroen C3 Max z oponami wielosezonowymi (kolejnego dnia stwierdzili, że kolega wprowadził w błąd i nie będzie opon wielosezonowych). , pakietem zimowym, ładowarką 11 Kw - przebieg 25 tys km - 170 zł/msc + ubezpieczenie 1 zł
2. Dla siebie:
Opel Corsa Edition - pakiet z kamerą cofania, ładowarka 11 Kw, opony wielosezonowe - przebieg 25 tys km - 220 zł + 98 zł pakiet przeglądów (opłata miesięczna) "Pełna obsługa".

Citroen miał być na przełomie czerwca a lipca - aktualnie cisza.
Natomiast Opel Corsa miał być z końcem września, a już jutro odbieram :) W przypadku Opla dostałem za 1% ubezpieczenie no i lakier Voltao w cenie auta. Wszystkie auta w opcji 30 tys + 5 tysięcy za niskie dochody.

Oba auta chyba zamówiłem 17 kwietnia.