Nie pobrało pieniędzy za ładowanie

Kapibar

Zadomawiam się
Ładowałem się 28 grudnia. Chcę sprawdzić czy mi nie nabiło dużej kwoty za nie odłączenie na czas, a nadal nie wyświetla mi się to ładowanie na koncie tesla. Z jakim opóźnieniem się to pokazuje? Do tej pory szybko dostawałem fakturę.

KrzysztofFly

Moderator
Też miałem podobny przypadek miesiąc temu, opisałem to w tym temacie:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/zimowy-wyjazd-do-madonny-y-lr-2837km.5589/
173km (742km) Bayreuth SuC v4, dojazd z 15%, doładowałem do 80%. Tutaj niestety z problemami, podłączyłem się do SuC, doładował 5kWh, za 2,65 Euro i nie wiedzieć czemu przerwał ładowanie. Za żadne skarby nie chciał go wznowić, więc przestawiłem się na inne stanowisko i wystartował od razu i bez problemu doładowałem się do 80% 44kWh, no i tutaj najlepsze, nie mam w historii tego ładowania, Tesla nie obciążyła mnie za to ładowanie i nie wystawiła faktury ;). Podobne problemy miał Szwajcar, który przestawiał swoją 3 i dopiero chyba na 5 udało mu się ładować.

prebek

Posiadacz elektryka
Ładowanie z wczoraj mam na koncie BMW a tankowanie z 23.12 jeszcze nie

nabrU

Moderator
@prebek, mowa o ładowaniu i rozliczaniu tego ładowania na SuC Tesli (zerknij na dział)

Hubi

Fachowiec
Ja ładowałem się 27.11 na SUC w Poznaniu. Do tej pory nie pobrało kasy.

Na koncie Tesli brak tego ładowania w historii. Nie pobrało żadnych darmowych km (ze 150 otrzymanych przy odbiorze auta). Na rozliczenie faktury już chyba nie mam co liczyć ;)
W samochodzie widzę to ładowanie.

Z tej samej karty skutecznie ściągnęło mi płatność za łączność premium.

Czekam niecierpliwie na pobranie kasy lub coś innego.
Akurat jutro jadę w Polskę, więc może uda mi się wbić na SUC Kostomłoty (o ile nie będzie kolejki), to sprawdzę co z tego wyjdzie.

slaveq

Pionier e-mobilności
Kurcze a ja dziś po serwisie się podładowałem i nie ściągnęło kasy. Czy to
możliwe że to jest z serwisem związane? Napisałem do nich po serwisie czy mam to jakoś uregulować.

wxwx78

Zadomawiam się
Mam Teslę od miesiąca (w wynajmie) , dziś 1szy raz ładowałem się na SuC Gliwice. Ładowane zakończone ponad 90 minut temu ; w apce w historii ładowania nie widać karty nie obciążyli... ;-) Nie żebym się przejmował, ale, najwidoczniej, zdarza się to dalej