[NIEAKTUALNE] Sprzedam KIA EV6 Plus AWD 325 km, nowy, nie zarejestrowany, nowa cena 240.000 zł

Cav

Pionier e-mobilności
Słyszałem, podobno itp to wiecie...
Ja mam oficjalną odpowiedź od Kia.
Ale nie skorzystam, bo za tydzień jadę na darmową wymianę tego płynu w ramach kampanii.
A nawet jakby, to po prostu bym kupił ten ich płyn, skoro są dostępne w cenach niewiele wyższych niż inne, bo co mi za różnica?

Lupus

Posiadacz elektryka
Niro EV MY23:
pierwszy przegląd na 30k km - 1000 zł
drugi przegląd na 60k km - 1500 zł

W tym zawiera się wymiana płynu hamulcowego, filtra powietrza i bateryjki systemu SOS. Nic więcej :)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Słyszałem, podobno itp to wiecie... Jak pokażecie FV a na nim będzie to wbite itp to uwierze. Na FV miałem 170zl za filtr kabinowy wiec następne sam zmieniam.
e-Niro - na ostatniej fakturze mam "przegląd po 60 tys. km" za 618,32 zł. Wymiana płynu w ramach "akcji". Może sporo, ale za diagnozę "co puka w zawieszeniu" w zwykłym warsztacie zapłaciłem ostatnio 50 zł.
Filtr kabinowy kosztował 103,12 zł (ale lubię ich zasadniczo, więc zmieniłem u nich, przy okazji odgrzybiając również klimatyzację).

less

Posiadacz elektryka
Niro EV MY23:
pierwszy przegląd na 30k km - 1000 zł
drugi przegląd na 60k km - 1500 zł

W tym zawiera się wymiana płynu hamulcowego, filtra powietrza i bateryjki systemu SOS. Nic więcej :)
Ceny zapłacone czy tak rzucone pres ASO, bo chyba 60 kkmów jeszcze nie nakręciłeś?

Lupus

Posiadacz elektryka
Ceny zapłacone czy tak rzucone pres ASO, bo chyba 60 kkmów jeszcze nie nakręciłeś?
Informacja z 3 różnych ASO w dwóch miastach. Sądzisz że kłamali? :)
Cena za pakiet serwisowy na 60k km / 4 lata - 2777 zł.

Olecki

Pionier e-mobilności
To ten pakiet wychodzi drożej niż dwa pojedyńcze przeglądy? Rzekłbym takie słabo opłacalne...

Olecki

Pionier e-mobilności
Do tego czasu to ja już mogę nie mieć tego samochodu... Ładnie sobie liczą za to że będą obracać nie swoją kasą.

less

Posiadacz elektryka
Może jeszcze nie mieli EV w cenniku przeglądów. W stosunku do e-niro byłoby to kilkukrotnie drożej. Do wymiany jest tylko filtr przeciwpyłkowy, więs stawka roboczogodziny musiałaby być na poziomie BMW

Olecki

Pionier e-mobilności
Może jeszcze nie mieli EV w cenniku przeglądów. W stosunku do e-niro byłoby to kilkukrotnie drożej. Do wymiany jest tylko filtr przeciwpyłkowy, więs stawka roboczogodziny musiałaby być na poziomie BMW
Jeszcze płyn hamulcowy (według książki obowiązkowo co 2 lata) ale to jakieś 0,4 roboczogodziny + powiedzmy kilkadziesiąt złotych za płyn - max 300 złotych.