[NIEAKTUALNE] SPRZEDAM Ładowarkę APTIV type 2 z Opla Corsy-e

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Nie denerwuj się, nie czepiam się Ciebie, a wręcz przeciwnie.
W sąsiednim wątku, kolega Kuba twierdzi że podobne hocki klocki były TYLKO w autach wyprodukowanych do kwietnia 2021.
Chciałem to info sprawdzić u źródła, czyli u Ciebie....

Zamawiałeś auto z listy, czy sam je konfigurowałeś i kiedy to było?
Nie nie, do kwietnia 2020 i w Q4 2021

hubert787

Zadomawiam się
Porównywałem Corsę do Zoe, które jest od niej wyraźnie większe, dużo bardziej ekonomiczne i z większą baterią.
No tu uważam że przesadzasz z tym wyraźnie większe i bardziej ekonomiczne. Jedynie zgodzę się, że ma większą baterie.
Kiedy oglądałem corsę, to pojechałem Zoe zanim je oddałem, aby mieć porównanie. W zoe jedynie bagażnik jest wyraźnie większy (około 30l), natomiast wewnątrz zoe jest może minimalnie większe dla pasażerów z tyłu, ale z kolei nie ma regulacji foteli góra dół z przodu i efektywnie dla mnie było w nim mniej miejsca z przodu. W corsie jest więcej możliwości manewrowania ustawienia foteli i można sobie lepiej dopasować wnętrze.
Co do ekonomii, to nie masz racji, że Zoe jest bardziej ekonomiczne. Zoe przejechałem niecałe 3000km, a corsą 800 km w obecnych warunkach, czyli zima i mróz. Przy mojej jeździe Corsa "pali" średnio 1,5 kWh mniej na 100km.

Zamawiałeś auto z listy, czy sam je konfigurowałeś i kiedy to było?
Samochód wziąłem z listy. Zamawiałem w październiku, jakoś w połowie lub bliżej końca.

Nie denerwuj się, nie czepiam się Ciebie, a wręcz przeciwnie.
Nie denerwuje się.

Cav

Pionier e-mobilności
No tu uważam że przesadzasz z tym wyraźnie większe i bardziej ekonomiczne.
A jednak.
Do Corsy po prostu się nie mieszczę (fotel musi być na max w górę), a do Zoe bez problemu.
Z tyłu, to już w ogóle tragedia, jak wysuniesz fotel na maxa (inaczej nie da się jechać z przodu), to z tyłu miejsca nawet na dziecko może być za mało.

Odpowiednik gabarytowy Zoe to dopiero Mokka, ale i tak ze wskazaniem na Zoe.
Co do ekonomii, to nie masz racji, że Zoe jest bardziej ekonomiczne. Zoe przejechałem niecałe 3000km, a corsą 800 km w obecnych warunkach, czyli zima i mróz. Przy mojej jeździe Corsa "pali" średnio 1,5 kWh mniej na 100km.
Moje Zoe mieściło się w 20 w takich warunkach (zakorkowane miasto, lub ekspresówka i 110 km/h).
A było rzekomo mniej oszczędne niż wersja R.
Ile Ci pali ta Corsa że wychodzi mniej i jakie to warunki?

hubert787

Zadomawiam się
A jednak.
Do Corsy po prostu się nie mieszczę (fotel musi być na max w górę), a do Zoe bez problemu.
Z tyłu, to już w ogóle tragedia, jak wysuniesz fotel na maxa (inaczej nie da się jechać z przodu), to z tyłu miejsca nawet na dziecko może być za mało.

Odpowiednik gabarytowy Zoe to dopiero Mokka, ale i tak ze wskazaniem na Zoe.

Moje Zoe mieściło się w 20 w takich warunkach (zakorkowane miasto, lub ekspresówka i 110 km/h).
A było rzekomo mniej oszczędne niż wersja R.
Ile Ci pali ta Corsa że wychodzi mniej i jakie to warunki?
Słuchaj, zakończmy już dyskusję, bo to jest wątek dotyczący ładowarki, która chce sprzedać, bo mam Zencar z wszelkimi przejściówkami i ta jest mi zbędna.

Z całym szacunkiem, ale z Tobą dyskusja to trochę takie odbijanie piłeczki. Ja Ci piszę, że mam bezpośrednie porównanie obu samochodów i przejechałem nimi na tyle dużo kilometrów, żeby móc porównywać zużycie energii, a Ty piszesz ze sądzisz odwrotnie. Zakładam, że posiadałeś oba samochody lub miałeś możliwość je użytkować w dłuższym terminie niż parę godzin na jeździe próbnej, żeby porównywać te samochody z uwzględnieniem warunków atmosferycznych, stylu jazdy itd.
Ja nie mam podstaw żeby Ci nie wierzyć, więc nie chce dłużej się rozwodzić nad porównywaniem tych dwóch samochodów.
Ja mam swoje zdanie poparte swoimi doświadczeniami, Ty masz swoje.

A odnośnie ładowarki, to widziałem w tym wątku, że również masz lepszą na sprzedaż, także gratuluję i powodzenia w sprzedaży ! :)
Miłego!

Cav

Pionier e-mobilności
Nerwowy bardzo jesteś.
Jeśli o coś pytam, to w kwestiach poznawczych, nie neguję tego co piszesz, więc niepotrzebnie tak to odbierasz.
Corsą dłużej nie jeździłem, dlatego jestem ciekaw jak to w niej wygląda....

Ja wolisz, to odpowiedz w dziale o Corsie..