[NIEAKTUALNE] Tesla Model X Plaid - leasing bez odstępnego

Bronek

Pionier e-mobilności
A i jeszcze jedno... Gdyby Y kowi dać zawieszenie pneumatyczne, dodać otwieranie automatyczne drzwi, boosta aby miał poniżej 4 sek do setki, plus te bajery co sam dodałem do Trójki , to nie ma lepszego auta, bo nawet gdyby cena pdskoczyła za te dodatki to fura była by najbardziej uniwersalna i komfortowa.
To tak off z rozpędu..

Bandtio83

Posiadacz elektryka
A i jeszcze jedno... Gdyby Y kowi dać zawieszenie pneumatyczne, dodać otwieranie automatyczne drzwi, boosta aby miał poniżej 4 sek do setki, plus te bajery co sam dodałem do Trójki , to nie ma lepszego auta, bo nawet gdyby cena pdskoczyła za te dodatki to fura była by najbardziej uniwersalna i komfortowa.
To tak off z rozpędu..
Gdyby Dacia miała lepsze wykonanie, nowszą technologie, była dynamiczniejsza itp to czy by się lepiej sprzedawała? Oczywiście że tak ale tylko pod warunkiem utrzymania ceny. Model Y ma najlepszy stosunek jakości pojazdu EV do ceny, jednak ludzie śmią wybierać inne modele EV które nie są tak dobrymi EV, ba śmią wybierać często droższe modele niż najlepszy EV, to tylko pokazuje ile jeszcze rzecz by musiało zostać dodanych aby auto przestało być Dacią wśród EV. Chociaż dla mnie wystarczyłoby: HUD, wyświetlacz przed kierownicą, zawieszenie adaptacyjne, kamery 360, ostrzejsze kształty.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Rzeczywiście drzwi są wygodne i w sytuacji, gdy na parkingu jest ciasno, to w Modelu X otwierają się w 100% i wchodzę jak król, a przy standardowych drzwiach to już jest akrobatyka na wyższym poziomie, a włożenie dziecka na fotelik prawie niemożliwe.
Uwielbiam ten samochód, ale pojeździłem sobie, potestowałem przyspieszenie i się nacieszyłem. Będzie mi brakowało domykania i otwierania drzwi w Modelu S. Może sobie dorobię jakiś aftermarket :)
Dobrze wygodne są te drzwi ale to pięta Achillesa w serwisie ,non stop model X ma problemy z tymi drzwiami,szumia przeciekają itp itd ,to są teraz wiadomości z zachodu z serwisu ASO a model 3 czy Y to najlepsza Tesla jeżeli chodzi o brak usterek.

Bronek

Pionier e-mobilności
W dalszym ciągu brak precyzjnego przekazywania danych... Tu nie powinniśmy plotkować.
Przeciekają? Ok. Jakie roczniki? Bo to co jest po 2021 jest inne od tego co było. Podobnie dotyczy to każdej Tesli i modelu. Auta dla laików wyglądają podobna ie wręcz identycznie. A diabeł tkwi w szczegółach.
Już 6 miesięcy intensywnie nimi wachluje, bo to główne miejsce transportu żony z psem. Po kilka razy dziennie. Nic nie dmucha nic nie cieknie? Więc?

STMS

Pionier e-mobilności
W dalszym ciągu brak precyzjnego przekazywania danych... Tu nie powinniśmy plotkować.
Przeciekają? Ok. Jakie roczniki? Bo to co jest po 2021 jest inne od tego co było. Podobnie dotyczy to każdej Tesli i modelu. Auta dla laików wyglądają podobna ie wręcz identycznie. A diabeł tkwi w szczegółach.
Już 6 miesięcy intensywnie nimi wachluje, bo to główne miejsce transportu żony z psem. Po kilka razy dziennie. Nic nie dmucha nic nie cieknie? Więc?
abyś miał rację z jakością X ale to pewno sprawdzisz jak auto będzie miało 3-4 lata

wtedy też będzie łatwiej odsprzedać jak zmieni się opinia o X - na teraz jest jak jest :confused:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nigdy nie myślę o "odsprzedaży", mam nadzieję, że CT lub coś ciekawego... ciekawszego od Xsa się pojawi w cenie akceptowalnej. I mi się jeszcze będzie chciało bawić w EV?

Np Lucid, mi się kompletnie nie podoba, nawet jakby 1000km miał jechać to jest jak dla mnie za staromodny.
Aż dziwne, że po takim fajnym strzale jakim było BMW i3, BMW teraz robi adaptację spaliniaków.
Pożyjemy zobaczymy...

Doktor

Posiadacz elektryka
Dopłaciłem kolejną ratę i odebrałem już Model S, więc poszła kolejna przecena. To już naprawdę korzystna oferta, jak nikt nie weźmie, to zatrzymuję :)

ypl

Pionier e-mobilności
Sprzedala sie?