Niebezpieczna sytuacja po serwisie w Tesla Warszawa

Zarek1988

Posiadacz elektryka
0B13FE5B-D21E-43CD-8693-BC7D8EE7F443.jpeg

😂

6a8

Posiadacz elektryka
Super że w jeden dzień !
Ale fatalnie, że do tego wogóle doszło !
Przecież jak by te śruby się szybciej odkręcały, to ktoś mógł po prostu stracić życie !
Czy procedury serwisowe są o kant, czy też w Warszawie ich przestrzegania jakoś słabo wychodzi ?
W service manualu o ile pamiętam są podawane konkretne momenty dokręcania.

ciastek

Pionier e-mobilności
W service manualu o ile pamiętam są podawane konkretne momenty dokręcania.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja fabrycznie miałem przytrzaśnięty wężyk spryskiwacza, niby g no, ale w grudniu w śnieżycy po odbiorze po 16tej zero widoczności w ruchu warszawskim. Horror. Dopiero na ładowarce na drugi dzień sam to reanimowałem
AD serwis
U mnie nie założyli plastiku podszybia. Zauważyłam w hotelu a nie w domu więc tylko kilka km mnie to kosztowało.
Wlazlem do warsztatu i zaraz wyleciał młodziak gęsto się tłumacząc jaki to mają młyn.
Śrubka jest mała. Podszybie ma z metr, 30... Dziura po nim na pół samochodu,, ale jak to bywa w obecnych czasach, wpisywanie w komputer i raporty są ważniejsze od samej konkretnej roboty. Trzech pracuje kluczami a 5ciu klika w klawiaturę.

PS na fakturze będzie pewnie wyszczególnione co zrobiona

Last edited:

sd tosia

Posiadacz elektryka
Ile może kosztować szyba przednia dachowa z wymianą?
1685255244129.png

Dostałem kamieniem, pęknięcie jest na połowę długości. Jestem już zakolejkowany w bodyshopie koło Gdańska, PZU wyceniło na 2000. Starczy tyle?

Gandalf

Pionier e-mobilności
View attachment 11077

Dostałem kamieniem, pęknięcie jest na połowę długości. Jestem już zakolejkowany w bodyshopie koło Gdańska, PZU wyceniło na 2000. Starczy tyle?
O, witam w klubie i współczuję.
U mnie głaz był tak duży że się nagrał jak leci, a potem odbity na przeciwległy pas ekspresówki ...
Na fakturze z przed roku:
Code:
Glass Roof Fixed (Remove & Replace)               810,00
Fixed Glass Roof Assembly (1587893-00-A)         3313,01
Primer, Betaprime, 10ml (1059658-00-A)             45,53
Sealant, Betaseal express/express+ (1048645-00-A)  70,73
---------------------------------------------------------
                                                 4239,27
(to kwota netto)

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
View attachment 11077

Akurat u Makurat nie musisz się martwić. Zleć im naprawę bezgotówkowo. Oni się rozliczą z ubezpieczycielem. Gdzie masz ubezpieczone auto? Robisz to z AC czy może ubezpieczenia Auto Szyby?