Niedomykająca się klapa tylnego bagażnika.

Krystian85

Zadomawiam się
Witam, jak w temacie. Od jakiegoś czasu jakby klapa nie siada przy szybie co widać na photo
Zdjęcie WhatsApp 2024-11-19 o 12.18.53_28c5ba06.jpg

próbowałem regulować na tych czarnych "cyckach"

Zdjęcie WhatsApp 2024-11-19 o 12.18.53_756a335b.jpg

ale nic to nie dało. Jeszcze mnie kusi pokręcić tymi śrubkami

Zdjęcie WhatsApp 2024-11-19 o 12.18.53_bc816abf.jpg

tylko pytanie po co jeżeli wcześniej było ok.
Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
Wygląda jakby siłownik nie dociągał, ale czy to możliwe ?

Last edited:

Krystian85

Zadomawiam się
Ja dawałem krople np masla lub smaru i regulowalem te sruby i ograniczniki. Na posdstawie rozplaćkania tego gluta
Było smarowane...a ramiona klapy nie dochodzą do śrubek regulacyjnych więc ich regulacja nic nie da. Czarne cycki zmieniają tylko dystans ale w okolicach tylnych lamp. Problem tkwi gdzie indziej....

pmlody

Pionier e-mobilności
Było smarowane...a ramiona klapy nie dochodzą do śrubek regulacyjnych więc ich regulacja nic nie da. Czarne cycki zmieniają tylko dystans ale w okolicach tylnych lamp. Problem tkwi gdzie indziej....
Sprawdziles serwisówkę?

pmlody

Pionier e-mobilności
Fajne, przydatne ale nie w tym wypadku. Tam są informacje ale tylko jak wymienić siłownik - nic poza tym o tylnym bagażniku.
Ja tam widzę opis jak regulować klapę, łącznie z górnym zawiasem, czyli to, czego szukasz. Ale pewnie mam zwidy.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?
Wygląda jakby siłownik nie dociągał, ale czy to możliwe ?
Dokładnie tak miałem od nowości ale zaczęło mnie to irytować więc przy okazji zgłoszenia awarii klapki ładowania zgłosiłem i regulację klapy. Mobilny ogarnął jedno i drugie w 30 minut :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Smar, glut na wierzchu nie jako smar a jako indykator docisku.