Niepokojący dźwięk

Bronek

Pionier e-mobilności
Wsiadłem pod galerią handlową i myślałem ze mam flaka. ale ciśnienia ok , potem że coś trze o nadkola.
Obejrzalem auto , wyłączyłem klimę . To było tak sugestywne i w tle grało radio , ze myślałem iż to awaria. Dopiero po wyciszeniu radia kapnąłem ze to z głośników. Po resecie ok.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Bronek Też takie coś czasem słysze i zawsze myslałem że to z kół i prawdopodobnie tak jest bo:
Model X is equipped with Active Road Noise Reduction which reduces low-frequency road noise while driving on rough surfaces
Można to zmienić.
To turn Active Road Noise Reduction on or off, open the Media Player and touch Audio Settings icon > Options > Active Road Noise Reduction (the audio settings icon shows an equalizer with three vertical lines). This may require several minutes of driving time to calibrate before enabling.
Może po paru minutach po resecie wróci

Mikrofony są w przednich fotelach wiec wycisza tylko dla tych 2 miejsc:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ale taki był przestrzenny sugestywny , że za cholerę nie wydawał się być ze środka . Tarcie o nadkola i kicha , to co jest nagrane to nie oddaje tego w 100%.
. Mylące to ze radio grało, i te dwa dźwięki byly jak gdyby oddzielne . Dobry sprzęt audio ma X

Strasznie mnie to zmartwiło , bo jako orędownik " dobrej roboty w Tesli" świat by mi się zawalił :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
No bo żeby to działało to musi brzmieć identycznie jak dźwięk dochodzący z zewnątrz tylko odwrócony. Dla ucha nie da sie wychwycić że dźwięk jest odwrócony bo brzmi identycznie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wiem , klibrowalem to jadąc samodzielnie , dawniej potrafilo wisieć na 80% . I ta szczerze to nie widzę tego efektu albo jest taki że go nie widać/słychać ?
Raczej jeśli działa to musi być chyba głośno "radio" ?
Kalibrować chyba trzeba przy wyłączonym radiu , ale to też lipa bo zmieni sie nawierzchnia i inaczej słychać opony itd ...
Generalnie założenie fajne ale praktycznie mocno chyba kontrowersyjne. Po wyłączeniu nie uslyszlem różnicy

Najnowsze dyskusje