Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="dsc, post: 41689, member: 856"] Dowiedziałem się wczoraj (środa, 20.04) od dealera, że moja rezerwacja na model e-Niro rocznik 2022 złożona na przełomie grudnia/stycznia, została anulowana. Fabryka w Korei ma już tych modeli nie robić, tłumacząc się tym samym co wszyscy, czyli krytycznymi niedoborami części. W zamian oferują mi Niro EV 2023 (oczywiście w "uaktualnionej" cenie, tj. za tę samą wersję wyposażenia cena 20k+ PLN w górę). Niestety moje dotychczasowe oczekiwanie, czyli 4 miesiące są w tym momencie bez znaczenia i teraz jest mowa o 300 dniach od złożenia zamówienia, czyli jak wyżej w wątku było pisane. Jest tutaj więcej takich osób? Dostaliście coś w ramach pocieszenia, choćby symbolicznie? Pan z salonu mówi mi o rzekomym "priorytetowym" traktowaniu zleceń od takich klientów jak ja, jeśli zdecydują się na zmianę rezerwacji ze starego na nowy model. Przy czym na razie to jest tylko ustna deklaracja, w umowie na pewno będzie wspomniane 300 dni, z nadzieją na mniej. Jedyne co, to że obiecali mi utrzymać na nowe zamówienie rabat, jaki miałem wpisany do starej umowy - było to kilka tys. zł, teraz niby już rabatów nikt nie dostaje. Irytujący fakt, nie powiem. Mam podejrzenie, że Kia nie chciała już i tak tych modeli klepać, a zamówienia produkcyjne były przyjmowane żeby przytrzymać klientów i po jakimś czasie złożyć im propozycję nie do odrzucenia, czyli "nie mamy Pana płaszcza, i co Pan nam zrobi", więc oferujemy nowe Niro, bo faktycznie powstała im taka kilkumiesięczna "generacyjna dziura" - stara Niro już wycofywana, a nowa dopiero zapowiadana. W dalszym ciągu bardzo poważnie rozważam Niro EV, gdyż w relacji cena/jakość wypada wg. mnie znakomicie, w końcu wszyscy inni podnieśli ceny i tak. Jednak mimo wszystko rozczarowanie jest. Wydaje mi się, że to wszystko na co mogę liczyć i muszę się uzbroić w cierpliwość. Tak orientacyjnie, z czystej ciekawości zapytam czy może się orientujecie do kiedy powinienem był złożyć zamówienie na auto, żeby faktycznie je dostarczono? Jeśli Wam wycięto, jak i mnie, to jaka była data umowy? A może ktoś zamawiał w końcu tamtego roku np. październik-listopad i już ma? U mnie miało to być 6 miesięcy, czyli koniec czerwca/lipiec. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023