Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="electricar, post: 48090, member: 366"] Mowie o cenie przy szybkich ładowarkach, nawet liczac cene jak bedzie 4 zł x 20 kw. = 80zł/100 km. Nie ma sensu kupować i ładować sie głownie na płatnych ładowarkach bo przepłacajac 100 K za auto nie dośc ze jest drożej to jeszcze zakładamy sobie kaganiec na podróżowanie. I tak pomału idea umrze bo nie majac domu z gniazdkiem, paneli jazda nie bedzie tania. Obecnie cena pradu dla firm oscylowała w granicach 1 - 1,3 brutto z opłatami po starych cenach, stad niskie ceny na stacjach łądowania. moje ceny pradu: styczen taryfa C12 -0,42 + 0,61 netto. luty 0,82 +0,62 netto A w tym roku ostatnia podwyżka z przed 2 tygodni to 1,53 +1,33 netto za kwh + przesyły i vat :). Wiec bedzie armagedon :) Nie ma sensu wchodzić Ci na wspołczynnik 0,7 bo stracisz ( chyba że zużyjesz energie na bieżaco, pytanie jak ?). Na poczatku miałem 10 kw poźniej dołożyłem na 30 kw, liczyłem to kiedys i z tego co pamietam w moim przypadku wychodziło min 17-18 kw zeby sie opłacało wejsc na. 0,7 wiec zrobiłem 30 kw. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023