Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="dsc, post: 59071, member: 856"] W temacie przebiegu auta to jeszcze warto w książce gwarancyjnej, którą wręcza Wam dealer sprawdzić datę tzw. przeglądu zerowego, jaki był robiony w kraju po przyjeździe auta. Tam jest też zapisany przebieg. Ja miałem dla przykładu na liczniku 18km gdy odbierałem samochód, a 14km mam wpisane przy tym przeglądzie. Więc jestem w stanie uznać, że diagnosta pojeździł samochodem, samo auto musiało potem z jakiegoś placu wjechać na lawetę, potem zjechać, pokręcić w salonie, być może pracownik salonu też zrobił kółko (na zasadzie, czy nie dostali kota w worku, choć wszystkie papiery się zgadzają). Wydaje mi się naturalne, że nowe auto płynące z Azji, które musiało po drodze zaliczyć statek, kilka lawet, placów postojowych (a dystanse w portach z łatwością liczy się z kilometrach, jeśli ze statku musiał przejechać na jakiś przejściowy parking, zanim pojawiła się laweta, i tak kilka razy) ma zrobione tak 10-15km. Fabryka pewnie też go sprawdziła i coś nabiła, a niekoniecznie wyzerowała. Natomiast istotna może tu być różnica między przeglądem zerowym, a przebiegiem w dniu wydania. I na tym można złapać dealera, jeśli różnica wynosi tutaj np. 30km to ciężko to uzasadnić i warto poprosić o wytłumaczenie. Ja z moimi 4km różnicy nie robiłem problemu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023