Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="dsc, post: 60211, member: 856"] Ja dostałem od dealera kartę KIA Charge, aktywowałem ją i raz z niej skorzystałem. Dealer w sumie nie był zorientowany co i jak, po prostu dostałem kopertę z informacją, że resztę muszę zrobić sam. Gdy przy rejestracji do programu pojawiło się pytanie o plan taryfowy, też nie wiedzieli, ale znalazłem w cenniku Kia notatkę, że chodzi o plan Plus i taki wybrałem. Wyświetlała mi się cały czas przy tym procesie informacja, że jest promocja tylko na Kia EV6, ale dla NiroEV też działa - mi wskoczyło już po wszystkim info, że mam 12 miesięcy zwolnienia z opłaty abonamentowej wynoszącej normalnie 17 PLN. Natomiast samo ładowanie płacę według cennika każdej stacji z osobna, który mogę podejrzeć w apce. Potem się przejechałem na najbliższego Greenway'a i podłączyłem pod CCS, po czym zeskanowałem kartę KIA Charge na czytniku gdy poprosił - piknęło, kliknęło, w samochodzie zaskoczyła blokada kabla i zaczęło ładować. Potem w aplikacji (ale dopiero po paru godzinach) pojawiło się podsumowanie o ilości skonsumowanych kilowatogodzin i opłacie. Faktury nie ma, chyba się pojawi z końcem miesiąca. Więc debiut udany, wszystko wydaje się działać poprawnie. Niestety rozczarowała prędkość ładowania - pomimo deklarowanych 50kW w ciągu 43 minut zassał jedynie 16kWh, co daje 22kW przy ładowaniu DC. Obok na AC Type 2 ładował się przez cały czas inny samochód (jakieś Volvo PHEV) - czy mogło być tak, że stacja ma limit 50kW i podzieliła między nas po połowie? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023