Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kiki111, post: 64194, member: 1082"] Kilka moich spostrzeżeń: Przy ostatnich lekkich minusach zasięg 100% pokazywał chyba 316 po jazdach miasto +drogi lokalne i rzeczywiście ze zużycia wynikało że dość precyzyjnie to policzył. Wygląda na to, że auto nie bierze odczytów z prognozy pogody tylko z czujników temperatury, po wyjechaniu z ciepłego garażu na -12* ścięło momentalnie zasięg o jakieś 30 km względem tego co pokazał przy uruchomieniu. Gdy auto już jest nagrzane zużycie na ogrzewanie to 1,5-1,8kW przy temp. ustawionej na 21-21,5*. Średnia z moich ostatnich ładować to 20-22kW. Co mnie zaskoczyło to dość głośne dźwięki przelewającego się płynu po podłączeniu zimnego samochodu do ładowania. Nie wiem czy to normalne. Z zimowych minusów: Grzanie kierownicy jest moim zdaniem zbyt mocne, w drugim aucie mam bardziej delikatne, a tu muszę wyłączać. Poziomy grzania foteli też dla mnie słabo wyskalowane, pierwszy poziom życzyłbym sobie bardziej delikatny. A co poza tym: Brak haczyków w bagażniku, to co tam dali to jakiś żart - oj jak mnie to wpienia. Tylna klapa zbiera syf zdecydowanie najszybciej ze wszystkich samochodów jakie miałem - kamera wiecznie uwalona, wręcz mam już nawyk przecierania jej za każdym razem gdy przechodzę. Do tego na takiej mokrej usyfionej klapie wyróżniają się dwa suche punkty w miejscu lampek tablicy - wygląda to śmiesznie i kojarzy mi się z autami lat 90-tych. Nie mogę znaleźć idealnego miejsca za kierownicą żeby sensownie wykorzystać oba podłokietniki - coś jest nie tak albo ze mną albo z nimi. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023