Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="dsc, post: 67258, member: 856"] Zacytuję sam siebie, ale jeszcze czuję się w obowiązku dopowiedzieć jedną rzecz. Moje rozliczenie obejmuje okres półroczny, ale przez jego pierwszą połowę miałem licznik 1-taryfowy, rozliczany na innych warunkach, bez opłaty handlowej ale przy droższej kWh. I za tamten czas miałem opłat łącznie 37,18 PLN brutto przy zerowej konsumpcji, po prostu był to koszt posiadania dodatkowego licznika przez wówczas jeszcze hobbystę samochodów elektrycznych, ale nie ich posiadacza :) Łącznie miałem za 6 miesięcy koszt 249,29 PLN (czyli to powyżej + moje 212,11 z poprzedniego posta, które odpowiada faktycznemu zużyciu), ale tamtą mniejszą kwotę odjąłem od podanego przeze mnie rozliczenia, gdyż zaburzałby koszt jednostkowy i była zupełnie niereprezentatywna dla obliczeń. Faktycznie moje dane należy czytać tak, jakbym 3 miesiące temu założył nowy licznik (choć jest to ten sam egzemplarz co wcześniej) i od tego czasu zaczął zliczać. Więc czy to byłoby 6 miesięcy, czy też 3 miesiące, koszt jazdy na 100 km byłby liczony wg. tych samych kryteriów i opłat pobocznych. Mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi :) Z dywanikami była ciekawa historia. W umowie dealer zadeklarował się, że dorzuci mi je za darmo, taki gratis "na koszt firmy". Ale że w magazynie w Polsce nie było żadnych dostępnych, ściągał je skądś z Niemiec na specjalne zamówienie. Miał je w salonie długo przed tym, jak dojechał mój samochód :) Są to specjalne pod Niro EV 23, mają ten napis i zapięcia też pasują. Niestety średnio sprawdzają się na zimę, bo welur pije wodę. Gumowych w tym momencie brak, chyba kupię jakieś no-name'y na przetrzymanie, a jak bedą w końcu akcesoria z katalogu to wtedy już te oryginały. Rozmawiałem z dealerem w czwartek i z akcesoriów nie był mi w stanie nic zaoferować, ale ma na bieżąco pytać serwis. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023