Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="luki111, post: 68523, member: 1634"] Kilka faktów i wniosków po zamówieniu samochodu: Fakty Zamówiłem Niro EV L mineral blue jasne wnętrze 25 maja 2022 Czas oczekiwania na umowie 12 miesięcy Początek listopada telefon od dealera że 27 listopada auto będzie w porcie 16 grudnia auto po załatwieniu formalności celnych pod Łodzią czeka na transport do dealera Wnioski Myślę że terminy realizacji zamówień były sprawdzianem prawdomówności sprzedawców. Mój powiedział że jesli mi się spieszy to że jest kilka wyprodukowanych egzemplarzy, jeśli sam chce skonfigurować to będę czekał. Nie obiecywał 3,6 miesięcy tylko powiedział że do roku czekania. Przyjął zamówienia kiedy była taka możliwość złożenia w centrali. Wiem że inni dealerzy przyjmowali zamówienia wcześniej a i tak leżały w szufladzie. Przyjmowanie zamówień przez importera rozpoczęło się 23 mają. Sprzedawca był uczciwy i mówił jak jest. Może inni kusili wcześniejszymi terminami bo bali się stracić klientów? Myślę że jeśli chodzi o realizację zamówienia to zależy ona od koreańskiej maszyny losującej w której nie doszukiwał bym się jakiekolwiek logiki czy zachowania kolejności. Niestety Co do transportu auta Z portu w Słowenii do Łodzi z ocleniem trwał on 19 dni. Poszukiwanie transportu z Łodzi do Kalisza trasa ponad 100 km trwa 11 dni. Absurd... Ale myślę że każdy przewoźnik woli dłuższą trasę. Tyle samo pracy przy załadunku a większą kasa. Pomijam fakt świąt Powyższe wnioski wynikaja z moich prywatnych przemyśleń. Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023