Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Maciek525, post: 88544, member: 1820"] Po długich rozważaniach sam ze sobą odebrałem jednak Niro EV (w opcji była Tesla model Y LR i SR). Moje spostrzeżenia po pierwszych 700 km. Plusy: Jestem zaskoczony jak zgrabny i uniwersalny to samochodzik, idealnie nadaje się do miasta i na wypady na krótkich i średnich dystansach. Świetna rekuperacja i mnogość opcji ustawień. Jak dla mnie ipedal a dla Żony tryb auto powiązany z radarem najlepsze. Naprawdę super. Świetne zawieszenie jak na takie auto. Ciche i dobrze wybiera nierówności. To co zaskakuje to w ogóle nie czuć masy auta, fajny zwrotny "gokart". Zaskakuje też przestrzeń wewnątrz, naprawdę jak na wymiary zewnętrzne jest bardzo dobrze. Jako plus (porównując z teslą)... to wszystko działa jak powinno.... czujniki parkowania, wycieraczki w trybie auto itd. Wszystko działa jak należy. Jeśli chodzi o zużycie to jest super w mieście i okolicach. Teraz mam średnią 15 kwh/100km. Nie cisnę jakoś specjalnie ale biorąc pod uwagę, że trochę testowałem i temperatury byly ostatnio 3-5 stopni to jest super. Nie mniej głównie startowalem z garażu. To co ciut rozczarowuje to zużycie przy większych prędkościach i za to pierwszy minus. Jest bardzo dobrze do 120 km/h ale powyżej niestety juz jest gorzej niż w tesli y, choc to zdecydowanie mniejsze auto. Do ideału o te 2 kwh na 100 za dużo. Największa wada Niro jak dla mnie to wyciszenie. Zdecydowanie za głośno od strony bagażnika i od opon. Planuje wyciszyć bagażnik i nadkola.. zobaczymy jakie będą efekty. Kolejny minus to system a w zasadzie jego wizualizacja. Zegary ok itd ale np menu radia przypomina mi auta sprzed 10 lat :), na szczęście można odpalić android auto albo podzielony ekran z jakims innym ustawieniem. Podsumowując jeśli ktoś planuje użytkować głównie w mieście i okolicach to wydaje mi się, że to najlepszy możliwy wybór. Jeśli jest więcej tras to trzeba patrzeć na teslę najlepiej LR. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV 2023