Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV po roku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="bchmiel75, post: 120370, member: 1351"] Który przycisk !!!??? Garść moich wrażeń, zrobione 9.000km w ciągu 3.5 miesiąca. tylko lato. - podoba mi się te 204KM mocy, super komfort przy przyspieszaniu, zmianie pasa, wyprzedzaniu itd - ale jednocześnie widzę, że zawieszenie i układ kierowniczy nie są w stanie sprostać niutonom, bo bardzo czuć na kierownicy dynamiczne przyspieszanie; niepotrzebnie traci trakcję - tylny zawias - tylko przeciętny, najgorzej jak ma przewieść komplet pasażerów i ich bagaż; buja i jest uciążliwy w jeździe; świat jest już dużo dalej jeśli chodzi o prowadzenie się auta - "asystenci" - do białej gorączki doprowadzają mnie w mieście, szczególnie gdy próbuję tyłem wyjechać z miejsca parkingowego na dość ruchliwa ulicę - wtedy jazgot pikaczy, migaczy i ikonek sprawia, że mam ochotę wysiąść z auta; przydałby się guzik "wyłącz to wszystko w cholerę, natychmiast" - parkowanie tyłem świetne, kamera się przydaje, tylko trzeba dbać o jej czystość - widoczność do przodu - ledwie przeciętna, bardzo dużo zasłaniają przednie słupki, głównie lewy oraz ciężko wyczuć gabaryt z przodu auta, gdy się trzeba zmieścić w ciasnych parkingach czy uliczkach; czujniki parkowania reagują panicznie, po 3. miesiącach jeszcze się ich nie nauczyłem - ogrzewanie żyje swoim życiem, ale powoli się dogadujemy - miejsca jest wystarczająco dla 5 osób, dojeżdżamy co dzień ok 30km w jedną stronę - bagażnik bardzo spoko - światła - co najwyżej przeciętne, od auta z 2023 roku spodziewałem się więcej; i dlaczego nie mam doświetlania zakrętów ??? !!! - zasięg/bateria - w lato bardzo spoko, ładujemy ze słoneczka i latamy "za darmoszkę"; przyszły chłody i zaczynam się uczyć zasięgów tego auta na nowo; o słoneczku można już zapomnieć - dzieci doceniają QCharge dla telefonów w oparciach przednich foteli; wreszcie rano nie ma zawracania dupy o ładowarkę - tylna klapa - idzie się przyzwyczaić, że trzeba trzasnąć ciut mocniej podsumowując: fajne auto do przemieszczania się z A do B, przyjemność z przyspieszania odbierają dźwięki ostrzeżeń nadmiarowych "asystentów", jeżdżę 3x taniej niż dotychczas, więc jeżdżę więcej; to jest świetny wóz na dojazdy do szkoły/pracy; nie wymagam od niego "emocji" i "motoryzacji" [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Niro EV po roku