Nissan Leaf 2 przeglądy

Ronin78

Posiadacz elektryka
Ja raz byłem jak pisalem i wtedy też chceli jakieś duże kwoty za 1szy , ale gdzieś na południu Polski , byl to koszt 350 to natej podstawie utargowalem coś ponad 500 zł?
Byl lesing to myślałem , potem to olałem i do tej pory od 2018 Leaf 2 Tekna śmiga bezawaryjnie .
Sam widzisz jakie przy Leafie są "problemy", największy z nich jaki miałem to zagadka na serwisie, trafie do naburmuszonego dziadka czy uśmiechniętego milfa.

Żadnych zacinających się klapek, żadnych problemów z oprogramowaniem, z klimatyzacją, z napędem, tak jak czułem dokonując wyboru, to taki "Golf II" wśród EV. Do bólu prosty i bezawaryjny.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jedna uwaga że to auto w starym stylu a czy proste ? Raczej normalne wypasione w w wersji Tekna.
Autopilot na niego mnie skusili ledwo.dawal rade na eskach trzymać pas itp ale komfort jest grzanie foteli i kierownicy dziwnie korelowały z ich ręcznym ustawianiem , kierownica itd Typowe japońskie podejście ( kaseciaka juz nie dali). Potem lekko poprawili w 62 kWh
Aplikacja na początku pokazywała gdzie auto stoi potem chyba po roku niby RODO tak to nasi tłumaczyli juz nie .. To słaby punkt
Infotiment cienki . Napęd na przód .strasznie buksowalem.
Auto to zmarnowana szansa po Leaf jeden, tylko ako przejście do nastepnej generacji a tejnie było
To faktycznie taki Golf na pewno nie Syrenka .
Jak sie szuka wygodnego wozidla idealny .prawie 8 lat bez awarii i bez updatow bez ich niego gównianego serwisu

Last edited:

Ronin78

Posiadacz elektryka
Zapraszali na grudzień na jazdy nowym Leaf'em, ma być na płycie Ariya, ale szczerze nie wiem, teraz mam święty spokój z EV i to naprawdę doceniam.