nabrU
Moderator
Najbezpieczniejszy (bo automatyczny) i tani (17 dkk/h) to chyba ten:
Niestety, bez możliwości ładowania (bo automatyczny). Znajduje się zaraz przy centrum architektury w BLOX, bibliotece Czarny Diament, 5 min na pieszo do Christiansborg, 20min do Nyhavn.
I z tego chyba skorzystamy, a że Kopenhagę odwiedzimy w niedzielę 17 sierpnia rano (zakładając spanie 16/17.08 w Malmo) to i cena za godzinę będzie 'prawie za darmo' bo sobota / niedziela to 9 DKK/h. Zakładam, że ładowanie nam nie będzie potrzebne więc brak ładowarek na parkingu nie powinien być problemem.
Dodatkowe pytanie związane z wjazdem do centrum Kopenhagi. Jako zagraniczny kierowca muszę chyba zarejestrować mój pojazd u nich w bazie danych:

Where are the zones?
Niestety formularz nie jest zbyt sensowny: Po wyborze napędu elektrycznego cały czas pyta czy mam DPF (odpowiedź: tak lub nie). Po drugie nie daje mi wybrać daty rejestracji ponad 2010 rok twierdząc, że pojazdy wyprodukowane od 01.01.2011 nie muszą się rejestrować. Czy mam więc zakładać, że zakumają że Tesla jest nowsza niż 2011 i się nie rejestrować czy może zarejestrować się z najnowszą datą produkcji 'spod palca' jaką system przyjmie?
Ponadto w drodze do Norwegii śpimy w Aalborgu a tam też chyba jakaś SCT jest...