Nowa oferta kredytu dla konsumentów

armata

Zadomawiam się
To już nie trzeba mieć firmy, żeby się załapać na promocję? Co się dzieje? Bardzo niepokojące ;)
Słupki trzeba poprawić, żeby pokazać tendencję wzrostową w Q3. Na jesień jest szansa na kolejne obniżki w RPP, więc konkurencja również obniży koszty finansowania. Sprawi to, że promocyjny leasing/kredyt będzie mniej konkurencyjny w Tesli. Może dlatego działają wyprzedzająco.

Bajo

Zadomawiam się
Orientujecie się czy można kupić auto na firmę w kredycie?

Tak, wiem - na TM3 jest leasing 0%, który teoretycznie bardziej się opłaca, ale kupując na kredyt:
  • od razu jesteś właścicielem auta (a nie bank),
  • masz prawo do odliczenia VAT zaraz po zakupie (a nie co miesiąc jak w przypadku leasingu)
  • odchodzą koszty obsługi leasingu i wszystkie proceduty z tym związane

Bajo

Zadomawiam się

mikele

Zadomawiam się
Orientujecie się czy można kupić auto na firmę w kredycie?

Tak, wiem - na TM3 jest leasing 0%, który teoretycznie bardziej się opłaca, ale kupując na kredyt:
  • od razu jesteś właścicielem auta (a nie bank),
  • masz prawo do odliczenia VAT zaraz po zakupie (a nie co miesiąc jak w przypadku leasingu)
  • odchodzą koszty obsługi leasingu i wszystkie proceduty z tym związane
Pozostaje jeszcze okres amortyzacji samochodu. Żeby zamortyzować 100% wartości, potrzeba pięciu lat. Podzielam opinie w kwestii leasingu, ale chyba to rozwiązanie jest w firmie korzystniejsze, szczególnie 0%.

nabrU

Moderator
W przypadku kredytu samochodowego, kredytobiorca staje się właścicielem pojazdu już w momencie zakupu. Oznacza to pełną swobodę w dysponowaniu autem, choć często bank pozostaje współwłaścicielem do momentu spłaty ostatniej raty, zabezpieczając w ten sposób swoje roszczenia.

Pierwszy link w google: https://automarket.pl/blog/leasing-samochodu/leasing-czy-kredyt-na-samochod-co-sie-bardziej-oplaca

Czyli jesteście współwłaścicielami z bankiem (pewnie z cesją praw z polisy AC na bank). I o to mi chodziło

Najnowsze dyskusje