Nowa oferta kredytu dla konsumentów

Bajo

Zadomawiam się
Pozostaje jeszcze okres amortyzacji samochodu. Żeby zamortyzować 100% wartości, potrzeba pięciu lat. Podzielam opinie w kwestii leasingu, ale chyba to rozwiązanie jest w firmie korzystniejsze, szczególnie 0%.
O, i to jest istotny argument. Leasing można brać na min. 2 lata.

W moim przypadku nie ma to jednak znaczenia - na ryczałcie nie uwględnia się kosztów uzyskania przychodu.

MarcinIKS

Fachowiec
Czyli jesteście współwłaścicielami z bankiem (pewnie z cesją praw z polisy AC na bank). I o to mi chodziło
Już dawno nie słyszałem o kredycie samochodowym, gdzie bank byłby wpisany do dowodu jako współwłaściciel. Cesja tak, tu się zgadzam, ale kredyt samochodowy dziś jest w praktyce tym samym co kredyt gotówkowy na dowolny cel.

nabrU

Moderator
Już dawno nie słyszałem o kredycie samochodowym, gdzie bank byłby wpisany do dowodu jako współwłaściciel.

OK, pewnie się coś w Polsce pozmieniało od czasu jak kupowałem samochód na kredyt ;)

Bajo

Zadomawiam się
Wracając do meritum, orientujecie się czy można kupić w kredycie na firmę? Miał ktoś już podobne doświadzenia w Tesli?

Młody

Follow the White Rabbit
Czyli jesteście współwłaścicielami z bankiem (pewnie z cesją praw z polisy AC na bank). I o to mi chodziło

Wszyscy o tym piszą, ale nie spotkałem się w rzeczywistości. Znam przypadki zastawu rejestrowego na aucie, cesji z ubezpieczenia, ale bank w dowodzie to same problemy dla banku.