Nowa strona z animacja

Bronek

Pionier e-mobilności
Summonem juz chyba mało kto się już bawi. Tak jak na początku była tym spora fascynacja, to teraz mam wrażenie , ze ludzie odpuścili .
U na szczególnie, sam kilkakrotnie sie bawiłem i nawet bo BT bywało różnie . Do dzisiaj nie rozumiem np podczas wyjazdu z garażu , że raz łapie raz nie itd..
Czasem jedzie czasem kręci tylko kołami. My tu w Europie podobnie jak z FSD mamy przekichane

kaziwich

Posiadacz elektryka
Summonem juz chyba mało kto się już bawi. Tak jak na początku była tym spora fascynacja, to teraz mam wrażenie , ze ludzie odpuścili .
U na szczególnie, sam kilkakrotnie sie bawiłem i nawet bo BT bywało różnie . Do dzisiaj nie rozumiem np podczas wyjazdu z garażu , że raz łapie raz nie itd..
Czasem jedzie czasem kręci tylko kołami. My tu w Europie podobnie jak z FSD mamy przekichane
Przyzwyczailem sie, ze przy wjezdzaniu do garazu musze zrobic najczesciej dwa podejscia, mimo ze stoje w tym samym miejscu blisko auta. Malo tego, zarowno auto jak i telefon jest polaczone pod ten sam router wifi z dobrym zasiegiem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie o to chodzi a że nie potrzebujesz routera. Summon działa po za naszymi lokalizacjami.
Internet Tesla ma swój, a telefon swój. Chodzi o to, ze router sieci domowej.
Reasumując, :
aby pojechac czyli by był kluczyk wystazcy w telefonie BT
Aby był summon to : potrzebny jest internet ale wystarczy 3G czy LTE w telefonie i Tesli lub tak jak piszesz telefon łączy się z nim w sieci jak nie ma własnego
Bez BT ale z włączoną transmisją danych lub WIFI otworzysz gniazdo ładowania ale nie przywolasz samochodu

Last edited:

kaziwich

Posiadacz elektryka
Nie o to chodzi a że nie potrzebujesz routera. Summon działa po za naszymi lokalizacjami.
Internet Tesla ma swój, a telefon swój. Chodzi o to, ze router sieci domowej.
Reasumując, :
aby pojechac czyli by był kluczyk wystazcy w telefonie BT
Aby był summon to : potrzebny jest internet ale wystarczy 3G czy LTE w telefonie i Tesli lub tak jak piszesz telefon łączy się z nim w sieci jak nie ma własnego
Bez BT ale z włączoną transmisją danych lub WIFI otworzysz gniazdo ładowania ale nie przywolasz samochodu
Oczywiste. Zarowno tesli jak i mojemu telefonowi wisi skad jest internet.
Napisalem, ze wszystko jest podlaczone pod wifi, zeby podkreslic, ze nie mam problemu z niestabilnym internetem, a i tak summon czasem nie lapie.

danielm

Pionier e-mobilności
Oczywiste. Zarowno tesli jak i mojemu telefonowi wisi skad jest internet.
Napisalem, ze wszystko jest podlaczone pod wifi, zeby podkreslic, ze nie mam problemu z niestabilnym internetem, a i tak summon czasem nie lapie.
mi summon wariuje odkąd założyłem internet w garażu. jak nie miałem działał sprawniej, choć może to kwestia czegoś innego :) ale on działa po BT nie po LTE