piotrpo

Pionier e-mobilności
Trochę moich wynurzeń, może komuś się przydadzą.
Plusy:
Najlepszy samochód jakim jeździłem. Przyśpieszenie w połączeniu z komfortem akustycznym robi bardzo duże wrażenie.
Wady:
- brak Android Auto. Ja rozumiem, że naprawdę dobry system infotainment, Netflix, ekran itd. Ale nie rozumiem, czemu nie mogę sobie wybrać na nim książki do słuchania podczas jazdy. Albo dlaczego mam kupić Spotify, skoro płacę za YT Music.
- Wymóg połączenie wifi dla aktualizacji OTA. Kurde, płacę za łączność premium, to niech ona będzie premium.
- schowek na rękawiczki Zrobili dużo miejsca na nogi, schowek zmalał, ale próbując zainstalować tam pendrive miałem trudność z wsunięciem tam ręki.
- Działanie klimatyzacji. W poprzednich samochodach ustawiałem latem 22 stopnie, zimą 20 stopni i działało. Tutaj wali raz ciepłym, raz zimnym powietrzem. Trochę pomogło skierowanie nawiewu na boki, żeby nie dmuchał bezpośrednio.
- Wycieraczki. Sporo już o tym pisano i pewnie jeszcze więcej zostanie napisane. Nie spotkałem automatycznych wycieraczek, które działają tak źle.

Za to:
- biegi na ekranie - żaden problem.
- kierunkowskazy w kierownicy - pomijalna wada

Ogólne wrażenie, jak pisałem na początku. Nie miałem równie dobrego samochodu. Może AR159, po uwzględnieniu 15 lat handicapu i kompletnie innego napędu.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Działanie klimatyzacji. W poprzednich samochodach ustawiałem latem 22 stopnie, zimą 20 stopni i działało. Tutaj wali raz ciepłym, raz zimnym powietrzem. Trochę pomogło skierowanie nawiewu na boki, żeby nie dmuchał bezpośrednio.
Też mi to przeszkadza, to chyba w każdej Tesli i często w innych elektrykach także

Ratt

Posiadacz elektryka
Jak masz łączność premium to nie musisz kupować Spotify. Jest w komplecie z łącznością. Uruchamiasz i grasz :)

atr7

Zadomawiam się
Też mi to przeszkadza, to chyba w każdej Tesli i często w innych elektrykach także
Też miałem z tym problem.Przy włączonej opcji "auto" wentylacja mam wrażenie ,że dziala w trybie 0/1.Ja sobie z tym poradziłem rezygnując z trybu automatycznego i od tego momentu zapomniałem o problemie.Jest stabilnie temperaturowo i cicho.

r00tku

Posiadacz elektryka
Też miałem z tym problem.Przy włączonej opcji "auto" wentylacja mam wrażenie ,że dziala w trybie 0/1.Ja sobie z tym poradziłem rezygnując z trybu automatycznego i od tego momentu zapomniałem o problemie.Jest stabilnie temperaturowo i cicho.
U mnie pasażerowie narzekają, że nawet po wyłączeniu nawiewu z ich strony, powietrze dalej delikatnie leci w dół - prosto na ich kolana. 29.03 ma przyjechać do mnie Serwis Mobilny w tej sprawie.

inter

Pionier e-mobilności
Ja mam auto i dodatkowo ustawione na LO (najmniejsza siła nawiewu, są 3 ustawienia) działa to bardzo dobrze.

r00tku

Posiadacz elektryka
U mnie pasażerowie narzekają, że nawet po wyłączeniu nawiewu z ich strony, powietrze dalej delikatnie leci w dół - prosto na ich kolana. 29.03 ma przyjechać do mnie Serwis Mobilny w tej sprawie.
Wracając, serwis mobilny porobił testy, wszystko było na zielono, ale stwierdził, że faktycznie nie powinno dmuchać po stronie pasażera, gdy nawiew po jego stronie jest wyłączony. Umówił mnie do serwisu w Ząbkach, by sprawdzili to.