Współczesny licznik dwukierunkowy podaje wszystkie dane jakie chcesz, ostatnio miałem kontrolę fotowoltaiki bo licznik zarejestrował 270 V przez kilka dni. Dostałem plik 23 stron tabeli z rozpiską co 10 minut napięcia dla każdej fazy. Obecnie złożyłem reklamację bo na podstawie tych danych (nie było instalowanego płatnego rejestratora, jeszcze się na niego nie doczekałem) i logów z falownika widać, że wysokie napięcia nie pokrywają się z praca mojego falownika. A kontrola jest wynikiem składania kilku zgłoszeń o nieprawidłowym napięciu w sieci. Jedyny plus tej kontroli to to że sąsiad z autotransformatorem się przestraszył i na razie go odłączył.
Chyba jesteś w innym tauronie niż ja W G12W przedziały czasowe wyglądają następująco 22-6 tani prąd i 13-15 tani prąd. TZN że 22:01 tani i 13:01 tani a 6:01 drogi i 15:01 drogi.
Tyle, że w historii odczytań licznika w panelu klienta nie widzę, żeby był zdalnie odczytywany. Poza tym w garażu nie ma zasięgu GSM, nie jestem pewien czy PLC też jest.
EDIT: napisałem do nich. Okazuje się, że po prostu oszacują na podstawie średniego zużycia. Czyli jeżeli zużyłem teraz 2000 kWh, a w następnych miesiącach zużyłbym 0 kWh to rozłożą mi te 2000 kWh na cały okres rozliczeniowy.
Chyba jesteś w innym tauronie niż ja W G12W przedziały czasowe wyglądają następująco 22-6 tani prąd i 13-15 tani prąd. TZN że 22:01 tani i 13:01 tani a 6:01 drogi i 15:01 drogi.View attachment 18879
Przecież dokładnie to napisałem "w tym przedziale 22:00 - 7:00 przez 8 następujących po sobie godzin możesz pobierać energię w tańszej cenie" Czyli 22-6. + G12 i G12W mają rózne strafy