Nowe salony i serwisy Tesli w Polsce

dawidgora

Posiadacz elektryka
Tutaj prawdopodobna lokalizacja salonu i serwisu w Katowicach: https://maps.app.goo.gl/EAceVxNx7ee1C7Jv5. Ma on powstać w miejscu salonu Land Rover.

Dodatkowo, prawdopodobnie w 24/25 roku ma powstać salon i serwis w Krakowie i Gdańsku.

Tesla podobno jest również w trakcie szkolenia nowych techników mobilnych, których liczba obecnie planowana jest na 16 na całą Polskę. Na Kraków ma być dedykowana osoba + 2 osoby dojeżdżające kilka dni w tygodniu z innych lokalizacji (tak jak obecnie dojeżdża osoba ze Śląska).

Michal

Moderator
Skąd te informacje? Jakieś sprawdzone źródło?

Pabloss

Posiadacz elektryka
Ja wczoraj miałem serwis mobilny i również o tych sprawach rozmawiałem z serwisantem. Dokładnie to samo mówił. Myślę że nie jest to żadna tajemnica i można o tym napisać. Jeżeli tak miało by się stać to dla tego regionu Polski świetna wiadomość. W tej lokalizacji miałby również powstać hub. Złą wiadomość jednak otrzymałem o SuC na Murckowskiej. Wszystko na to wskazuję, że nie będzie za szybko uruchomiony.

inter

Pionier e-mobilności
Teraz obserwować lokalizację w Katowicach i potwierdzać czy faktycznie tam będzie.

inter

Pionier e-mobilności
W takim razie showroom w Katowicach przenoszą? Czy będą dwie lokalizacje?
Wg mnie napewno nie bedzie dwóch. Ale Land Rover narazie jest, czytałem że spółka zmniejsza liczbe salonów. Pewnie wyjaśni się wszystko, po nowym roku. Nie wykluczone, że dotyczy to też Gdańska.

dawidgora

Posiadacz elektryka
Wg mnie napewno nie bedzie dwóch. Ale Land Rover narazie jest, czytałem że spółka zmniejsza liczbe salonów. Pewnie wyjaśni się wszystko, po nowym roku. Nie wykluczone, że dotyczy to też Gdańska.
Podobno wywożą samochody z Land Rovera w Katowicach, ale czy jest to prawda to nie wiem.

inter

Pionier e-mobilności
Byłem w okolicy i sprawdziłm, samochodów Land Rover już nie ma, chociaż byłem w lipcu na przeglądzie Hyundaia to jeszcze były. Wygląda że niedawno opuścili tą lokalizacje. Sprawdzcie czy w Gdańsku też tak wygląda.
IMG_20231005_143645.jpg

Attachments

• IMG_20231005_143709.jpg
    IMG_20231005_143709.jpg
    249,7 KB · Liczba wyświetleń: 39
  • IMG_20231005_143653.jpg
    IMG_20231005_143653.jpg
    352,3 KB · Liczba wyświetleń: 41