Nowy Leaf i Micra

nabrU

Moderator
Trochę więcej filmików o nowym Leaf'ie:

vwir

Pionier e-mobilności
Na przeglądzie w maju, zapraszali na koniec 2025 na jazdy próbne, kiedy stwierdziłem oby to nie była kopia Stellantisa dostałem odpowiedź, że jest na płycie Ariya i o ile nie mają szczegółów na ten moment to raczej wykluczają Ctrl+C / Ctrl +V z Meganki.
Ale co ma Stellantis do Nissana i Renault?

ClassicGOD

Leaf on the wind
Mi sie podoba. Do tego mniej więcej połowa materiałów wspomina że ma e-Pedal (tak Nissan nazywa One Pedal Driving) co daje mi nadzieję bo OPD to jedna z moich najulubieńszych rzeczy. Na Amerykańskich materiałach widać na desce przycisk e-Step (jak w Ariya) ale w europejskich jest przycisk e-Pedal.

Więc mam nadzieję że Nissan zmądrzał i albo w Europie nowy Leaf będzie miał OPD albo jednostki prezentowane w Europie są z późniejszych etapów produkcji i zdecydowali się przywrócić tą funkcjonalność na sam koniec.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Ale co ma Stellantis do Nissana i Renault?
Znany mi przypadek Meganki co to wyjechała z salonu i zaraz zdechła, kilka miesięcy ją naprawiali, ładowarki w PSA temat znany, nie chciałbym żeby Nissan był kopią kogokolwiek, ani PSA, ani Renault, ani Opel, niech to będzie Leaf, nawet technicznie nie rokujący Leaf, ale niech będzie bezawaryjny jak dotychczas, to naprawdę wystarczy żeby miał swoich klientów.