Nowy miejski elektryk co wybrać

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Witam serdecznie.

Na zmiany przyszedł czas i Peugeot 208e zmienił właściciela. Porą poeksperymentować z czymś innym.
Był całkiem przyjemnym samochodem

Nasze pierwsze typu na auto dla żony.
Hyundai Kona 64kWh, PC, 11kW ładowarka.
albo
VW ID3 Wersja Pro 58kW bateria większa poza budżetem raczej
PC, ładowarka 11kW

Ktoś ma jakieś przemyślenia?
Peugeot miał nie zły zasięg ale... nawet do miasta przydał by się większy.
Serdecznie dziękuję za Wasze opinie.

cena 70~80tyś. Coś w okolicy 2021~2022 :) Budżet jest mięki. Ale Auto dla żony ma swoje prawa i wymagania.

Last edited:

Grzesiek

Pionier e-mobilności
No to Kona to to samo, tylko mniejsze, ale droższe zapewne.

P.S.
Ciekawe czy tylko ja w EV3 widzę Soula kolejnej generacji?
I jakoś bez tego typu uwag się obywa....
Dokładnie, EV3 jest, bo jest ani na plus ani na minus.
Jednak to nie ten budżet. Żonie widzi się Ex30.

abes99

Posiadacz elektryka
za to kiedyś przeczytałem jego definicję jako "Robocop z zatwardzeniem" (ewentualnie "Darth Vader z zatwardzeniem")
Mi się zawsze Soul ze szturmowcem imperium kojarzył, szczególnie w bieli :LOL:

Attachments

• stormtrooper-helmetsjpg-1024x512.jpeg
    stormtrooper-helmetsjpg-1024x512.jpeg
    62,2 KB · Liczba wyświetleń: 18
  • IMG_0411-1024x683.jpg
    IMG_0411-1024x683.jpg
    219,2 KB · Liczba wyświetleń: 18

inter

Pionier e-mobilności
Używane demo z 2023 to 149.000 zł

Ev3

Pionier e-mobilności
A soul nie?
Przecież przód jest praktycznie taki sam.
Z boku też dodany tylko wydłużony bagażnik.

Tylko że ev3 jest niższe - spory minus.
Tym bardziej nie ten budżet.

Bronek

Pionier e-mobilności
cena 70~80tyś. Coś w okolicy 2021~2022 :) Budżet jest mięki. Ale Auto dla żony ma swoje prawa i wymagania.
Ja wiem , że ....ale moja "starsza Pani z pieskiem" miala i Merca i Coopera i Jepa Wranglera itd .. i najlepiej wspomina Tm3. Do dzisiaj jadąc jako pasażerka ma lekki chyba żal do siebie i mnie iż synalek ją odziedziczył. Bo często wspomina, obok w/w Jeepa w benzynie.
Wiem że każdy sobie wybrał partnera(kę) na miarę swojej tolerancji bólu , ale może warto rozważyć zadbaną Trójeczkę w tej cenie?
Ma już takie autko wszystko porobione, to co było do zrobienia a wg mnie mało jest takich pewników jak TESLA .
No może i jeszcze Leaf, tylko on raczej nie jest autem z jajem i dla bardziej dla szarych myszek. Kobitki raczej dają radę ze wszytkim tylko nam się wydaje że to "słaba płeć".

20191109_150942_copy_822x338.jpg

Last edited:

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Ja wiem , że ....ale moja "starsza Pani z pieskiem" miala i Merca i Coopera i Jepa Wranglera itd .. i najlepiej wspomina Tm3. Do dzisiaj jadąc jako pasażerka ma lekki chyba żal do siebie i mnie iż synalek ją odziedziczył. Bo często ją wspomina obok w/w Jeepa w benzynie.
Wiem że każdy sobie wybrał partnera(kę) na miarę swojej tolerancji bólu , ale może warto rozważyć zadbaną Trójeczkę w tej cenie?
Ma już pewnie takie aytko wszystko porobione, co było do zrobienia a wg mnie mało jest takich pewników jak TESLA .
No może i jeszcze Leaf, tylko on raczej nie jest autem z jajem i dla bardziej dla szarych myszek. Kobitki raczej dają radę ze wszytkim tylko nam się wydaje że to "słaba płeć".

View attachment 23697
Moze ja zabiorę do jakiejś i kaze się przejechać. Dajemy sobie czas na znalezienie kolejnej "przygody".

nabrU

Moderator
@Bronek, wszystko OK, tylko to była cena netto...

moja cena to 95000zł netto (116850 brutto)

Jak to prywatny zakup to już robi się sporo ponad limit 80k PLN. I Teslę ciężko nazwać miejskim samochodem :LOL:

Bronek

Pionier e-mobilności
@Bronek, wszystko OK, tylko to była cena netto...

Jak to prywatny zakup to już robi się sporo ponad limit 80k PLN. I Teslę ciężko nazwać miejskim samochodem :LOL:
Fakt ale słowa klucze : " chcę sprzedać , nie sprzedawać", więc albo targować albo jak nie ta to inna .
Druga sprawa jak netto to pewnie i fv ? Itd .Kto nie gada i nie pyta , ten g wie .