Nowy rok modelowy 2022

marcinsz

Zadomawiam się
Cześć!

Na niemieckiej stronie VW pojawił się nowy konfigurator obejmujący nowy rok modelowy:
Dyskusja na innych forach:
Powiązany artykuł na Elektrowozie:

Potwierdza się m.in. zwiększona moc ładowania DC, bardziej rozbudowany konfigurator. Nie jest jeszcze znana data publikacji nowego konfiguratora w PL. Jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem wydaje się to dość istotną informacją więc publikuję info na forum :)

Pozdrawiam
Marcin

marcinsz

Zadomawiam się
Volkswagen dotrzymał słowa - w tej chwili dostępny jest już nowy konfigurator na stronie PL :)
Edit:
Ciekawostką jest brak opcji ładowania prądem 100kW/110kW wersji z baterią 52kWh gdy w niemieckim konfiguratorze moc ładowania jest już domyślnie podniesiona (była jako opcja) a u nas nie jest dostępna. Czekam na komentarz VW.
PS Przelicznik EUR -> PLN też mamy ładny:
1622211483954.png

Last edited:

planzero

Fachowiec
hak holowniczy 4k yeah bicz.

ale fajnie, że jest wersja pure - może nie będzie szybki, ale może dostępniejszy dla ciut większej grupy ludzi.

Michal_Wawa

Nowy na Forum
Ktoś wie jaki jest Prawdziwy zasięg Id4 52kwh? Pytam bo pojawiają się interesujące cenowo oferty. Szkoda, że wewnątrz to prawie id3 (albo się mylę mocno bo na żywo nie widziałem) ale jednak rozmiar większy :)

marcinsz

Zadomawiam się
Pytam bo pojawiają się interesujące cenowo oferty.
Podeślij przykłady bo ciekawy jestem - śledzę temat ID.4 na naszym rynku i jedyne czego potencjalny klient może się obecnie spodziewać to bonusu 3-4% w formie dodatkowego wyposażenia.

Michal_Wawa

Nowy na Forum
Ja po prostu nie akceptuję rabatu 4% od cennika. Wiem, że dealer ma inne możliwości dać lepszą cenę. Nke chce to nie, jego broszka.ĺói

marcinsz

Zadomawiam się
Ja po prostu nie akceptuję rabatu 4% od cennika. Wiem, że dealer ma inne możliwości dać lepszą cenę. Nke chce to nie, jego broszka.ĺói
Proszę podaj przykłady o których pisałeś, nadal się nie doczekałem.