W pełni polski, to nie, bo wyprodukowany w Chinach.dla mnie ważne jest w tym projekcie że jest w pełni polski doceniam to!
Na pewno produkują w Chinach, ale niektóre towary, są juz w Polsce zaprojektowane.GC jest już producentem, czy nadal rebrandingiem chińskich produktów?
Tak, fajnie. Tylko tutaj wychodzi moja marudność niestety. Czasy "dobre bo polskie" mamy już praktycznie za sobą. Mieliśmy polskie ICQ (gg), polskiego FB (NK) i sporo innych polskich wynalazków, które odniosły lokalny sukces, bo producenci z zachodu olali nasz rynek i ich usługi nie były u nas dostępne, albo były po angielsku. To już nie te czasy i nie ten świat, teraz potrzebujemy zmiany podejścia z "prawie tak dobre jak zachodnie a 2 razy tańsze", na "najlepsze na świecie". W danych tego WB nie widzę nic, co miałoby mnie skłonić do wybrania jego rozwiązania zamiast np. OpenEVSE, czy wręcz "głupiego" WC za połowę tej ceny.dla mnie ważne jest w tym projekcie że jest w pełni polski doceniam to!
Chyba chciałeś napisać Gronopolskiego FB
Z ciekawości poczytałem trochę i dotarłem do listy certyfikowanych urządzeń OCPP 1.6, a tu niespodzianka:
View attachment 19062
Tak, fajnie. Tylko tutaj wychodzi moja marudność niestety. Czasy "dobre bo polskie" mamy już praktycznie za sobą. Mieliśmy polskie ICQ (gg), polskiego FB (NK) i sporo innych polskich wynalazków, które odniosły lokalny sukces, bo producenci z zachodu olali nasz rynek i ich usługi nie były u nas dostępne, albo były po angielsku. To już nie te czasy i nie ten świat, teraz potrzebujemy zmiany podejścia z "prawie tak dobre jak zachodnie a 2 razy tańsze", na "najlepsze na świecie". W danych tego WB nie widzę nic, co miałoby mnie skłonić do wybrania jego rozwiązania zamiast np. OpenEVSE, czy wręcz "głupiego" WC za połowę tej ceny.
Zaraz pewnie mnie sklasyfikują do kościoła wyznawców Muska, ale Teslowy WC jest dla mnie produktem referencyjnym dla tych pudełek. Ma wszystko czego użytkownik Tesli potrzebuje, świetny i praktyczny design (małe urządzenie robiące przy okazji za wieszak do kabla i uchwyt do wtyczki), banalnie prosty montaż - 2 wkręty na całość, możliwość wprowadzenia przewodów od góry, dołu, z tyłu, styki do skręcenia z najlepszym możliwym dostępem. Poradzi sobie z tym montażem kompletna ciapa, jeżeli tylko ma wiertarkę i śrubokręt (+ w PL uprawnienia).
Tutaj mam rozwiązanie GC, które dla użytkownika Tesli jest wyraźnie gorsze, a dla posiadaczy innych samochodów +1000zł za właściwie ciężko powiedzieć co.
Allegro juz dawno, nie jest polskie.Ja się zgadzam z przedmówcami, WC jest prawie idealny. Gdyby miał latarkę to byłby wzorcem metra i nic więcej bym nie potrzebował.
A co do "dobre bo polskie" to do głowy przychodzi mi Allegro, które skutecznie rozsiadło się na miejscu nr1 w PL i żadne ebaje i amazony mu nie potrafią podskoczyć.
Dodam tylko - dla ludzi, którzy zamierzają do niego podłączać wyłącznie Teslę. Gdybym miał jakikolwiek inny samochód, to nie spełniałby moich oczekiwań, a 2 największe przewagi, czyli autoryzacja pojazdu po kablu i guzik do odblokowania byłyby nieistotne.WC jest prawie idealny.
Allegro zdobyło użytkowników długo za nim Amazon, czy eBay tutaj weszli. Zdobyli rynek specyficznymi usługami ważnymi dla naszego rynku (np. ubezpieczenie kupujących). W tej chwili z punktu widzenia użytkownika ich poziom jest dużo lepszy niż Amazona, czy eBay. Wystarczy zerknąć jak wyglądają strony tych serwisów i jak są słabe funkcjonalnie. Wystarczy próba wyszukania czegoś konkretnego, np. wszystkich modeli jakiejś karty graficznej.Ja się zgadzam z przedmówcami, WC jest prawie idealny. Gdyby miał latarkę to byłby wzorcem metra i nic więcej bym nie potrzebował.
Ja się zgadzam z przedmówcami, WC jest prawie idealny. Gdyby miał latarkę to byłby wzorcem metra i nic więcej bym nie potrzebował.
Ej, no bez przesady, akurat UK jest specyficzne bardziej. My chociaż po właściwej stronie drogi jeździmyI tu znowu widać polską specyfikę
Czyli co konkretnie? Dostosowanie do taryf dynamicznych, V2G?bo maja właśnie integracje z dostawcami energii
Jak Piotrpo napisał: widać tutaj specyfikę niejukejowąI tu znowu widać polską specyfikę.
W UK prawie nie widuje się TWC na prywatnych posesjach, przeważają inne ładowarki (bo maja właśnie integracje z dostawcami energii czego TWC nie potrafi).