O zaczyna się TVN Turbo

Bronek

Pionier e-mobilności
Już nie oglądam Turbo, bo temat ICE zamknąłem definitywnie. Hybrydy zawsze ni pies ni wydra jak nie myśli się o taniej jeździe, bo tej jazdy nie jest relatywnie dużo.
Ale chyba pomalutku wejdą do świata EV, jak sami sobie pokupują. Tylko zawsze to będzie sprawa lobby i kasy. Zakup kontrolowany musi uwzględnić fakt czym statystyczny Polak jeździ i czego pragnie i tylko czasem coś wtrącić niszowego
Tesla dla przeciętnego miłośnika czy obserwatora motoryzacji nie jest już atrakcyjna bo pozornie się nic w niej nie zmienia. Zmiany są ciągle ale nie spektakularne, do tego buda ciągle ta sama (wg mnie to dobrze, gdy nie ma czysto trakcyjnych potrzeb).
Teraz

ŁukaszWP

Zadomawiam się
Po tym odcinku mojej lepszej połowie zamarzył się EQC i dostałem opier… ze wybrałem „przeciętnie narysowanego sedana” jak powiedział Kornacki. Miesiąc później tesla już jej się bardzo podoba zarówno wizualnie jak i emocjonalnie 👍

poochaty

Posiadacz elektryka
Oglądnąłem wczoraj. "Przeciętnie narysowany sedan" rzeczywiście zapada w pamięć. Trochę też pogadali głupot przy ładowarce. Szczególnie śmiesznie, kiedy EQC pokazywał, że się ładuje z jednej fazy, a oni zachwalali prędkość ładowania Mercedesa. Śmiesznie, że próbują być cool za wszelką cenę i musiałem ciągle tłumaczyć mojemu 8 letniemu synowi co to znaczy 300 patyków itd :) Generalnie dzięki za tipsa z odcinkiem.