Obsługa autopilota

pacc2k12

Nowy na Forum
Hej, właśnie przymierzam się do zakupu tesli. Dostałem na weekend tesle do przetestowania. Problem jaki napotykam to calkowity brak fsd?

Mam włączone fsd ale samochód nie skręca, nie podąża za nawigacja, nie wyprzedza, nie zmienia pasów ruchu. Czy ja coś robię złe czy to kwestia softu?

3skowy

Zadomawiam się
1663435359921.png

Sprawdź czy na pewno masz FSD. "Autopilot computer: Full self-driving computer" będzie w każdej nowej Tesli. Patrz na to co w zielonej ramce (Zakładka "Software").

Dodatkowo musisz mieć włączoną nawigację i kliknąć przycisk obok anulowania podróży - "Navigate on Autopilot (NoA)"

3skowy

Zadomawiam się
W sumie to teraz zauważyłem, ze jest komputer autopilota FSD ale poniżej jest autopilot w zestawie.
Czyli nie ma FSD :/ To co masz nad "Additional vehicle information" to tylko wiadomość dla Ciebie, że jak wejdziesz do appki i wybulisz kilkadziesiąt klocków to będziesz za kilka minut mógł używać FSD :)

Jak chcesz przetestować, to możesz później "zwrócić upgrade", ale zakładam, że na wypożyczonej nie będziesz miał takiej opcji.
+ IMO, nie ma czego za bardzo w Europie testować poza zmianą pasów, która jest przydatna na autostradzie, ale i tak tylko w nocy, bo w dzień za małe odstępy są dla AP :)