Oferta dynamiczna w Energa czy ktoś korzysta?

Michciu94

Zadomawiam się
Witam.

Jestem na etapie zakładania ładowarki elektrycznej na miejscu garażowym - ładowarka już wisi, czekam na dokumenty z Energa i w lipcu będę mógł podpisać umowę.

W Energa wchodzi od 1 lipca taryfa g11f czyli opłata stała ok. 53zl i 0,05zl koszt dystrybucji.

W Energa widzę, że mają taryfę dynamiczną na sprzedaż prądu - ktoś może z niej korzysta i wie dokładnie jak to wygląda i jaka jest różnica względem Pstryk?

cwireq

Posiadacz elektryka
nie wiem z jakiego dnia masz te ceny ale w lipcu raczej takich nie było

a dzisiaj to min 30 gr netto + marża pstryk 8 gr netto czyli 38 gr netto ale przez raptem 1 godzinę ...

do G12R energii się nawet nie zbliża cenowo bo każda inna godzina to pow 40 gr netto aż do max urzędowej

View attachment 30512
Ja wiem G12R jest najlepsza i nie ma o czym gadać xD

STMS

Pionier e-mobilności
Z całym szacunkiem, ale przeczytaj jak się nazywa wątek i przemyśl kto tak naprawdę zaśmieca.
czyli trollujesz i podajesz jakieś dane z d..py aby tylko „zabłysnąć” mimo że jasno z wątku wynika i autor to samo stwierdził że w energa G12R jest korzystniejsza niż dynamiczna / pstryk … żal.pl

cwireq

Posiadacz elektryka
Witam.

Jestem na etapie zakładania ładowarki elektrycznej na miejscu garażowym - ładowarka już wisi, czekam na dokumenty z Energa i w lipcu będę mógł podpisać umowę.

W Energa wchodzi od 1 lipca taryfa g11f czyli opłata stała ok. 53zl i 0,05zl koszt dystrybucji.

W Energa widzę, że mają taryfę dynamiczną na sprzedaż prądu - ktoś może z niej korzysta i wie dokładnie jak to wygląda i jaka jest różnica względem Pstryk?

Jeżeli jesteś w zasięgu ENERGA i ładowarka będzie na oddzielnej umowie to faktycznie warto się przyjrzeć G12R. Można śmiać się z @STMS ze napina z tematem , ale bez pv i magazynu 59gr brutto za kWh to dobra oferta i łatwo to ustawić na harmonigramie w tesli. Dynamiczne w Twoim przypadku mogą być upierdliwe

cwireq

Posiadacz elektryka
czyli trollujesz i podajesz jakieś dane z d..py aby tylko „zabłysnąć” mimo że jasno z wątku wynika i autor to samo stwierdził że w energa G12R jest korzystniejsza niż dynamiczna / pstryk … żal.pl
Nazwa wątku Energa dynamiczna czy ktoś korzysta. Co pisze kolega @STMS JA KORZYSTAM Z G12R (taryfa stała) xD

STMS

Pionier e-mobilności
Nazwa wątku Energa dynamiczna czy ktoś korzysta. Co pisze kolega @STMS JA KORZYSTAM Z G12R (taryfa stała) xD

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
Wyobraź sobie że na nasze forum, w wątkach o konkretnych modelach EV, wpada człowiek, który wszędzie wypisuje, że EV są bez sensu, że on ma Priusa z LPG i że jest znacznie lepszy i tańszy w eksploatacji niż te elektrośmieci, że to nie ma co nawet analizować, bo on to by tak nie mógł kilkanaście godzin się ładować w trasie i to jeszcze za 4-6 zł/kWh, a w ogóle to nie ma w okolicy gdzie się podładować. Coś takiego robisz w wątkach o taryfach dynamicznych.
Jak ci nie pasują i masz lepszą dla siebie alternatywę, to ich nie używaj, ale nie pisz też bzdur o czymś o czym masz bardzo mgliste pojęcie. Napisałeś już jaka jest twoja ulubiona alternatywa, a teraz idź z Bogiem.